Leonard Relea

marți

18

decembrie 2018

0

COMENTARII

Vorba poetului: viața noastră, ce-ați făcut cu ea?

Scris de , Postat în Gânduri

viața masina de scris
Marți, 18 decembrie 2018

A trecut 1 decembrie, am scapat de Centenar, ne-am iubit înaintașii, i-am pomenit, am ținut discursuri, am făcut paradă de românismul nostru de berărie, acuma vine Revoluția, ne amintim de eroii din 89, îi pomenim, ținem discursuri, ne dăm cu presupusul, nostalgii, lacrimi, Doamne, vino Doamne!, dar vine ignatul, tăiem porcul care a scăpat fără pestă sub șorici … băi, am spus porcul, nu la ce vă gândiți voi…, că săracul porc n-are parte de amnistie și grațiere, apoi ne lăudam pe facebook cu slăninuțe, păstrămioare, cîrnăciori, apoi vine și Moș Crăciun, băgăm pe facebook crăciunițe cu picioare până în gât, poze cu daruri, cu tâmpenii virtuale, după care luăm o gură de aer, o ciorbă de burtă, ne revenim din mahmureală, ne pregătim de Revelion, vine și revelionul, umplem facebook-ul de urări, de La mulți ani, de nu mai poți să strănuți fără o urare, suntem mai buni, până trec sărbătorile, după aia redevenim normali, suntem mai generoși pe facebook, de aceea înjurăm spamul cu urări de la prieteni, dar trimitem un sms la toate contactele din iphone, apoi ne pozăm cozonacii și salata de boeuf, ba chiar și sarmalele pe care le considerăm mâncare tradițională ceea ce înseamnă că suntem turci, dar suntem mândri, în continuare, de românismul nostru de berărie.

PS: Omul la supărare spune multe. Nu puneți la suflet. Textul de mai sus este un pamflet, la fel cum și viața noastră în ”românica” seamănă cu un film prost, dar enervant de adevărat.

 

*****

Da, am păreri diferite față de părerile unor persoane din lista de pe fb. C-așa-i în viața asta. În cealaltă o fi altfel. Nu mă simt confortabil, mă enervez, trântesc ușile pe facebook, dar nu comentez, în casa lor, nu las idei care ne arată că privim în directii diferite, nu neapărat opuse.
Știu că sunt multe alte lucruri pe care le vedem la fel și nu merită să ne împiedicăm de niște mizerii aduse la suprafață de o furtună într-un pahar de Facebook.
Așadar, prieteni, supărarea mi-o exprim pe pagina mea … până îmi trece.

*****

O fotografie cu Hawkeye din Mash, postată de o prietenă pe facebook, mi-a amintit că viața trebuie tratată nu doar cu umor ci și cu cinism.

Sursa foto: pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *