Leonard Relea

joi

8

martie 2018

0

COMENTARII

Am fost în piață și am văzut Ipocrizia cumpărând flori

Scris de , Postat în Actualitate, Exclusiv, Opinii

flori si bani

Joi, 8 martie 2018

Am fost, astăzi, prin piață. Și am văzut Ipocrizia dând năvală ca să cumpere flori. Mi s-a pus un nod în stomac. M-am întors și am plecat.

Ce-i împinge pe bărbați să dea buzna în florării pe 8 martie? Bărbați cu brațe pline de flori, cu cutii și zeci de buchete, bărbați care în mod normal nu fac diferența dintre o legătură de pătrunjel și una de mărar, devin cumpărători și vajnici purtători de ”respect pentru femeie”. Am mari îndoieli că respectul pentru femeie, pentru feminitate, trebuie să se manifeste într-o anumită zi. Respectul și iubirea nu pot avea legătură cu o anumită zi. Respectul se câștigă, iubirea se naște din admirație. Orice altceva poate fi politețe dar e mai degrabă ipocrizie, referindu-mă strict la ziua de 8 martie.

Recunosc, uneori am tendința de a-mi administra doze de otravă emoțională.

 

Acum doi ani scriam pe Facebook:

”Știți care a fost culmea zilei de astazi (8 martie)? 

Am văzut pe stradă mai mulți bărbați cu flori în mână decât femei cu flori.”

Iar prietenul Virgil Cosma comenta, ca un ardelean hâtru: ” Îți dai seama, de fapt ai văzut legiuni de păcate umblătoare, mustrări de conștiință și cumpărători de indulgențe”.

 

Tot în 2016, într-un text postat pe acest blog, povesteam despre o iubire de un minut. Da, o întâlnire formală cu o femeie pe care am iubit-o un minut pentru zâmbetul ei. Iar în final mă adresam tinerilor, în special, deși dragostea nu ascultă de sfaturi: ”Mulți tineri nu vor să mă creadă când le spun că frumusețea unei femei se vede în ochi. Orice fel de machiaj nu poate ascunde ochii goi, reci, inexpresivi sau chiar răi. Domnilor, nu vă uitați la tocuri, la lungimea fustei sau la decolteu. Priviți femeia în ochi și dacă îi lipsește o anume căldură și scânteiere, atunci mai bine întoarceți-vă în grotă. Dacă o femeie primește un buchet cu flori și îl aruncă aiurea într-o glastră, atunci mai bine întoarceți-vă în grotă…  Doamnele care se vor supăra pentru ceea ce am scris, le spun un singur lucru: gândiți-vă cum tratați florile. Apoi mă puteți judeca”.

 

Pot să vorbesc cu respect, dragoste și sinceritate despre femei în orice zi. Ziua de astăzi o las celor care sărbătoresc tradiția!

 

PS: Recunosc, în anii din urmă mă manifestam și eu, în spațiul virtual și real, la fel cum continuă mulți să o facă și astăzi, sărbătorind tradiția.

Sursa foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *