Leonard Relea

marți

24

martie 2020

0

COMENTARII

Cu mască sau fără mască

Scris de , Postat în Gânduri

masca
Marți, 24 martie 2020

Sunt vremuri tulburi. Virusul atacă din toate direcțiile. Viața merge în viteza a II-a. Lupta pentru viață se duce în spitale. Sistemul riscă să fie depășit de valul care vine. Oamenii trebuie să stea în case o perioadă. Să iasă cât mai rar în zonele publice. Unii au înțeles. Alții n-au înțeles. Facebook-ul mai preia din presiunea socială. Deocamdată fiecare mai are resurse de subzistență. Dar nu se știe ce va fi. De astăzi am început să port mască atunci când ies în oraș. Și am un mesaj pentru toți cei vor să facă acest lucru.

Dincolo de toate glumele care ne salvează de la panică și depresie, dincolo de pozele alea când eram tineri și credeam că asta va ține o veșnicie, dincolo de aplauzele pentru cei din linia I, care nu-i ajută cu nimic, dincolo de ordonanțe militare sau civile, dincolo de îndemnul ”Stați acasă” și de împuns cu degetul spre alții, hai să arătăm că suntem responsabili.
Poate că unii nu putem sta în case deoarece relațiile contractuale cu angajatorul nu ne permit acest lucru.
Și dacă tot trebuie să umblăm prin lumea asta întoarsă pe dos, hai măcar să arătăm că suntem responsabili. Să arătăm că ne pasă de cei din jur. Să purtăm, totuși, o mască. Oricât de simplă ar fi, merită purtată. Bucurați-vă că nu trebuie s-o facem în mijlocul verii, la temperaturi de cel puțin 30 de grade Celsius.
Poate că ar trebui să arătăm că luăm în serios ceea ce cerem de la alții.
Recunosc, mi-a fost greu prima dată când am pus-o pe față.
M-am simțit aiurea. Dar, credeți-mă, trece.
Așa că dragilor, vă provoc să arătați că sunteți responsabil și purtați mască. Postați o fotografie.
Vorba lui Bill (scriitorul Cornel George Popa, pentru puținii care nu-l cunosc): ”Ceea ce trăim acum, la nivel de planetă, se cheamă istorie”. Și noi facem parte din ea.

PS: Gândiți-vă că după ce trece ”ciuma” asta, o parte dintre prietenii noștri de pe facebook s-ar putea să fie plecați într-o lume mai bună. Pentru că într-o zi s-au aflat lângă un om fără mască.

Cititi și: Perfect Sense (2011), un film despre bolile societății

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *