Leonard Relea

luni

13

noiembrie 2017

0

COMENTARII

Educația în 5 centimetri de păr

Scris de , Postat în Opinii

foarfece, păr
Luni, 13 noiembrie 2017

La un Colegiul din Ploieşti au rezolvat toate problemele educației.
După cum se anunță în presa națională, singura problemă a rămas frustrarea unei profe și a unei directoare care cred ca educația începe de la lungimea părului băieților. Diriga se plânge că din cauza părului lung, băieții nu mai sunt atenți la ore.  Fals. Faceți orele atractive și toți vor fi atenți. Așa că a pus mâna pe foarfece și le-a tăiat din păr. După cum puteți constata, n-am spus ca i-a tuns, ci că le-a tăiat din păr, ca să respect opinia cadrului didactic.

Viața a demonstrat de multe ori că educația începe de la atitudinea omului de la catedră. În România, unii confundă dresajul cu educația.

Directoarea școlii spune că regulamentul prevede expres ca lungimea părului la băieți să fie de maxim 5 centimetri. Atunci bănuiesc că există prevederi clare și neechivoce în ce privește părul profesorilor.

Poate că directoarea măsoară și lungimea fustelor profelor. Cum era înainte de 89 la TVR. Orice prezență feminină trebuia să aibă fusta lungă cu cel puțin o palmă sub genunchi. Ca să nu se frustreze coana Leana, doctor docent de recunoaștere internațională.

După cum se vede, la Colegiul din Ploieşti ținuta decentă stă în cei 5 centimetri.

PS: Am căutat Regulamentul de Ordine Interioară pe site-ul Colegiului. NU există. Există doar niște extrase, ca să nu mai spun că mai bine de jumătate e un copy/paste din Statutul elevului. Nu am văzut articolul celor 5 centimetri. Să înțeleg că cineva minte? Directoarea spune că Regulamentul e public deoarece e ”afișat în fiecare clasă”.
Doamna director, cred că avem lecturi diferite… semantic vorbind, ”public” înseamnă altceva decât afișarea în fiecare clasă. Ca să nu mai spun ca LEGEA 1/2011 vă obligă să faceți public ROI integral.

Pe cine tundem acuma?

Citește și: Avem profesori, ne trebuie și educatori

Sursa foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *