Leonard Relea

luni

2

noiembrie 2015

0

COMENTARII

Lista cu ”sataniștii” lui Becali . Unhappy Halloween

Scris de , Postat în Actualitate

Icoana cu Isus Cristos si candele

31 octombrie 2015

Tragedie într-un club din București și nu vreau să povestesc ce a fost acolo. E plin internetul de mărturii zguduitoare, dacă aveți curaj să le citiți.

M-au iritat devierile verbale ale lui Gigi Becali, invitat la un post tv.

”Am văzut nişte filmări de la acele aşa-zise spectacole. Erau lucrări demonice, se jucau cu focul şi făceau mişcări satanice. Să mă ierte trupa care se promova acolo, dar aţi văzut că atunci când dansau, ţineau degetele lui Satan? E semnul lui, încornorarea!  (…) Ăla nu era un spectacol curat, nu era lumină, ci întuneric acolo. Îmi vine să urlu! Cum să lăsăm 400 de copii să se ducă într-o mişcare satanică?” a declarat acesta pe un post tv.

Nu este șocant ceea ce spune Becali. Pentru un om al cărui vocabular pare destul de sărac, e chiar foarte vocal. Șocant este că oamenii dintr-o televiziune, despre care presupunem că au o scară de valori mult mai bine construită decât ciobanul din Voluntari, îl stârnesc și îl promovează la ore cu audiență maximă. Din păcate am avut ocazia să aud pe stradă comentarii care preluaseră părerile acestuia

***

Iată un rezumat al portretului lui Becali, realizat de regretatul psihiatru Florin Tudose, în volumul ”Psihopolitica”, apărut la Editura All, in 2014.

”Pentru a-ți face cunoscute gândurile, trebuie să ai acces deplin la bagajul de cuvinte al limbii române și în mod excepțional la gramatica acesteia. (…) Dacă ar fi nevoie de un singur cuvânt care să-l caracterizeze, acesta cu siguranță ar fi ”confuzie”. (…) Valorile morale sunt confundate cu valoarea banilor și cu puterea pe care aceștia i-o oferă (…). Nici măcar pușcăria acordată cu parcimonie de justiția românească pusă să aleagă între zecile de infracțiuni ale sfântului cioban din Voluntari nu calmează apetența acestuia pentru laude deșarte și trecătoare glorie.” 

 

1 noiembrie 2015

N-am avut contact cu mișcări satanice, de aceea nu pot spune cum se manifestă, dar de un lucru sunt sigur: cei aflați acolo nu erau cu siguranță sataniști. Nu am fost niciodată rocker, nu ”diger” această muzică, dar nu înseamnă că cei de acolo erau o încarnare a răului suprem.

Măcar de curiozitate, aflați câte ceva despre ”sataniștii” înfierați de Becali, care au murit în Club Colectiv. Veți fi surprinși …

Nicoleta Baldovin avea 25 de ani și absolvise două facultăți: Drept și Istorie. Era angajată a Institutului Național al Patrimoniulu și milita pentru drepturile femilor, fiind voluntar la FILIA, o organizație non-guvernamentală care luptă împotriva inegalităților de gen. (sursa: observator.tv)

Matei Gabriel avea 42 de ani și era absovent al Politehnici din București. În noaptea tragică, era alături de prietena sa. S-au stins din viaţă împreună. (sursa: observator.tv)

Alexandra (Alexis) Matache era o tânără de 26 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.

Costi Ignat avea 40 de ani, a fost membru al formaţiei Teuton şi cânta în trupa Monarchy Band. De asemenea era cercetător la „Institutul Naţional de Cercetare pentru Sport .

Adrian Rugină, în vârstă de 38 de ani, fost membru al trupei Teuton și toboşar al trupei Bucium, a decedat după ce s-a întors în club pentru a salva alte persoane.

Claudiu Petre, un blogger pasionat de rock, a fost unul dintre eroi. Cu toate că a reușit să iasă la timp, a mai intrat de două ori în flăcări pentru a-şi salva prietenii de la moarte.

Diana Elena Enache și Carmen Irina Opriță (Karina) veniseră în București să studieze Cibernetica. Diana Enache va fi înmormântată la Campulung Muscel, iar Carmen Opriță va fi înmormântată la Câmpina.

Monica Tănăsoiu, din Pitești,  era manager de publicitate la o firmă din Bucureşti și venise la concert cuprietenul ei.

Radu Palada abia împlinise 35 de ani pe 27 octombrie . Era pasionat de zborul cu planorul. Ultimul examen la aerodrom îl dăduse la sfârșitul lui august.

Mihai Alexandru, 34 de ani, dr. arhitect, chitarist al formației Goodbye to Gravity.

Vlad Țelea, 37 de ani, arhitect, chitarist al formației Goodbye to Gravity. Avea o fetiță de 2 ani.

Cătălina Ioniţă, 34 de ani, dr. arhitect, cofondator al UrbanEye Film Festival din Bucureşti, iubita lui Mihai Alexandru.

Ioan Tripa, 45 de ani, arhitect, pentru prieteni Kuki, originar din Oradea.

Marius Rușitoru, 27 de ani, editor de imagine la TVR.

Laurențiu Vârlan, chitarist  în trupa „Up to Eleven”

Maria Vulcu, 29 de ani, arhitect, din Deva, şi lucra în Capitală.

Mimi Voicu, 31 de ani, era designerul care le făcea costumele membrilor formației.

Mihaela Vieru avea 33 de ani și era din Onești.

Andrei Petre Bucă, 29 de ani, era din Brăila și lucra ca arhitect în București.

Liliana Gheorghe, din Tulcea, absolvise Facultatea de Limbi și LIteraturi Străine din București.

Maria Ion, o femeie văduvă, mamă a cinci copii, care lucra la club.

Ștefan Hamed avea numai 15 ani și a murit in bratele mamei sale.

Valentina Florea avea 27 ani, era din Galati, a absolvit Facultatea de comunicare și relații publice SNSPA din București și lucra ca PR publicitate și marketing la o firmă din Capitală.

Nelu Tilie a fost jurnalist in anii ’90 la Tineretul Liber, unde scris despre rock.

Alexandru Paul Georgescu, de 23 de ani, cunoscut de prieteni sub porecla Ciufulici, chitarist, originar din Târgu Jiu. A absolvit în anul 2014 Academia de Studii Economice din Bucureşti. În prezent, studia tehnici diplomatice la Universitatea din Bucureşti.

Cam așa arată  o parte din lista cu cei incriminați a fi sataniști.

Hai să vă dau și două exemple de răniți foarte grav:

Alex Pascu (basistul trupei), fiul Anei Pascu – președinta de onoare a Federației Române de Scrimă;

Viorel Andrei Bud, câștigătorul Olimpiadei Internaționale de Matematică pentru Studenți din acest an;

Teodora Maftei, fotograf și editor la Pro TV, în vârstă de 32 de ani;

Pentru ca mâine este Ziua pomenirii morților, eu am preferat sa aprind candelele.

2 noiembrie 2015

Halloween… Unhappy Halloween…

Oricât veți căuta nu veți găsi în calendarul creștin catolic această sărbătoare. Trecând peste istoricul ei, care poate fi aflat cu ușurință pe diverse site-uri, pot să spun doar un singur lucru: e o sărbătoare comercială, promovată în România de televiziuni. Încercați să vă amintiți campaniile publicitare din anii trecuți. La fel ca și sărbătoarea Sf. Valentin. Ca să nu mai spun că televiziunile și comercianții au confiscat inclusiv sărbătoarea Crăciunului și Învierea. Deja vor apărea în spoturile publicitare și în vitrinele magazinelor imagini cu crăciuni și crăciunițe. Oamenii merg la biserică dar sunt cu ochii pe vitrine. Nașterea lui Cristos e doar un pretext pentru a ne juca de-a Moș Crăciun. Iar Învierea lui Cristos e un pretext pentru a promova ouăle colorate și iepurașii pe post de crăciuni de primăvară.

Din punctul meu de vedere Halloween-ul este o sărbătoare laică. Oamenii au nevoie, din când în când, să iasă din monotonia vieții cotidiene. Nu văd nici o legătură între Halloween și satanism.

***

De când mă știu, cel puțin în România, n-am auzit de copii catolici care să se costumeze  ca la carnaval și plece pe 31 octombrie cu ”sorcova”. Creștinii catolici își sărbătoresc toți sfinții în ziua de 1 noiembrie, deoarece nu toți sunt trecuți în calendar, iar celor decedați, rude, prieteni, cunoștințe, le fac pomeniri în cimitir. Aproape la fel cum fac și creștinii ortodocși. Se aprind lumânări, se dă de pomană și se spun rugăciuni împreună cu preotul.

Măcar o zi pe an să ne amintim cu pioșenie de morții noștri. După care putem să ne întoarcem încrâncenați să trăim această viață deșartă.

***

Adevărul despre ce s-a întâmplat în clubul Colectiv sper să îl aflăm de la cei care fac ancheta. Noi putem doar să plângem și să facem tot posibilul pentru salvarea celor care mai au șanse. Apoi, trebuie să ne revoltăm împotriva unui sistem care a permis să se petreacă această tragedie. Pentru că vinovat nu este doar cel care a aprins chibritul, ca să ma refer tot la spusele lui Becali, preluate cu ușurință de oameni de la care mă așteptam la mai mult discernământ.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *