Leonard Relea

luni

17

iulie 2017

0

COMENTARII

O poveste de-o zi: At Middleton

Scris de , Postat în Film

at_middleton
Sâmbătă, 15 iulie 2017

O poveste de dragoste de o zi. At Middleton (2013), un film despre alegeri, despre viață, despre dorințe ascunse, despre sufletele mereu tinere, captive în corpuri trecute spre a două tinerețe, un film despre ceea ce suntem dar nu vrem să arătăm.

În rolurile principale Andy Garcia și Vera Farmiga. Regizor: Adam Rodgers. Notă IMDB: 6,5.

One day can change everything…

Pretextul: vizita unui campus universitar pentru viitorul copiilor. Doi oameni maturi, aparent diferiți, care se întâlnesc într-un moment în care viața pare a-și urma cursul banal. Și totusi….
Chirurgul cardiolog George Hartman, încorsetat de o rigiditate educată, este sedus de exuberanța lui Edith Martin, o femeie de afaceri care vrea să-și conducă fiica într-un țur al Colegiului Middleton. George Hartman este venit cu fiul său pentru același lucru. Și totusi….

La un moment dat, din întâmplare… sau poate că nu… George și Edith se pierd de grupul care face turul campusului. Fiind pe cont propriu, cei doi trec printr-o serie de întâmplări și experiențe care îi fac să uite rigidul statut social și să se comporte ca doi oameni tineri, liberi, fără prejudecăți, fără frică, ca și cum ar avea 20 de ani și ar descoperi că viața este o călătorie plină de surprize.

  • Am greşit uşa.

  • Nu există uşi greşite. Toată lumea e o scenă.

Momentul adevărului îi pune față în față în timpul unui seminar de actorie, la care nimeresc dintr-o întâmplare. Acolo trebuie să simuleze o discuție într-un cuplu. Este momentul adevărului. George și Edith nu doar că intră în rol, ci par că își joacă propriile roluri. Amândoi simt sinceritatea tulburătoare a replicilor și chiar dacă prin cuvinte încearcă să ascundă ceea este evident, gesturile lor spun cu totul și cu totul altceva. Da… există o atracție pe care nu pot nega și nici controla. Edith încearcă să se opună propriilor sentimente, dar până la urmă își da seamă că nu poate să spună STOP unor emoții care își urmează cursul firesc.

George și Edith retrăiesc, pentru câteva ore, alături de tinerii Campusului Middleton, bucuria de a fi tineri.

Se va reîntoarce fiecare la viața lui?

P.S. Când ne dăm seama că putem respira în ritmul propriu, după ce ne-am detașat de ritmul rigid impus de societate, ne speriem… Alegerea ne aparține…

 

Sursa foto: freedvdcover

Citiți și: Cuvinte și imagini
Citiți și: Last love. E ceva nedrept în orânduiala asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *