Leonard Relea

luni

29

august 2016

0

COMENTARII

Perfect Sense (2011), un film despre bolile societății

Scris de , Postat în Film

perfect sense
Duminică, 28 august 2016

Perfect Sense (2011) sau Ultima dragoste de pe Pământ, cu Ewan Mcgregor și Eva Green, în regia britanicului David Mackenzie.

Epidemiologul Susan (Eva Green) se îndrăgostește de Michael (Ewan Mcgregor) un bucătar simpatic, plin de viață, dar povestea lor de dragoste intră în vârtejul apocaliptic al unei lumi care își pierde simțurile. Ce le rămâne?…. Aceasta e întrebarea la care încearcă să răspundă regizorul David Mackenzie.

Unii spun că Perfect Sense ar trebui pus în categoria SF-urilor. Eu cred că este tulburător de actual și un film parabolă în același timp. Într-o societate aparent normală, oamenii sunt mai întâi copleșiți de durere, apoi își pierd, pe rând, mirosul, gustul, auzul …. Fără a mai ști cum să folosească aceste simțuri oamenilor le mai rămâne să-și exprime furia sau dragostea… Care dintre ei credeți că vor rezista?

Poți să-ți pierzi mirosul și n-ar fi o tragedie, poți să pierzi simțul gustului și tot n-ar fi sfârșitul vieții. Ce se întâmplă dacă dispare auzul? Întrebarea care s-ar putea pune este următoarea: Câți dintre cei care pretind că aud știu să folosească acest simț?

Oare a auzi înseamnă a asculta? Există multe moduri în care poți asculta.

Din păcate de foarte multe ori îi auzim pe ceilalți fără să-i ascultăm.

În final, când totuși unii încep să reînvețe să trăiască își pierd și văzul.

Cei care rezistă descoperă că “mai presus de toate există o nevoie comună de a fi lângă ceilalți. De a oferi caldură… înțelegere… acceptare… iertare… dragoste.”

Unii spun că e o poveste de dragoste. Eu cred că e o poveste despre bolile societății în care trăim. Un film despre dezumanizare, despre spaimele pe care le descoperim atunci când nu mai suntem cei care credem că suntem.

Viața poate continua doar atunci când uiți de lumea din jur, de bolile care te înconjoară.

”În felul acesta întunericul coboară asupra lumii. Dar mai întâi sunt momentele de strălucire. O tresărire comună a lobului temporal al creierului. O apreciere profundă a ceea ce înseamnă să fii în viaţă. Dar mai presus de toate, o nevoie comună de a fi lângă ceilalţi. De a oferi căldură… înţelegere… acceptare… iertare… dragoste.”

(Finalul filmului Perfect Sense)

În film apare într-o scenă și actrița, originară din Iași, Ana Maria Marinca în rolul unei interprete la vioară, pe stradă.

Citiți și Last love. E ceva nedrept în orânduiala asta

Nota IMDB: 7,1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *