Leonard Relea

luni

1

ianuarie 2018

0

COMENTARII

Privind în urmă: gânduri în zbor

Scris de , Postat în Gânduri

ganduri ca niste porumbei
Luni, 1 ianuarie 2018

Ce se poate face pe 1 ianuarie, după o noapte în care entuziamul general a devenit la fel de periculos ca nivelul glicemiei pentru un diabetic? Nu vreau să vă spun nimic nou. Arunc o privire peste textele de anul trecut și decupez câteva gânduri. Privind în urmă…

”…cuvintele strică totul… și când te înalță, și când te umilesc. Trebuie să fim atenți cum ne jucăm cu ele…” (Cuvintele strică totul. Chiar și atunci când te înalță – 9 ianuarie)

 

”Coincidențele sunt ca și Moș Crăciun. Nu există.” (Cafeneaua noastră, până la următorul viscol – 16 ianuarie 2017)

 

”Și eu mă întreb oare câte femei își mai amintesc cum sună foșnetul unei rochii? Nu-i așa? Că să știi de ce nu-și mai amintesc bărbații”. (Cafeneaua noastră, până la următorul viscol – 16 ianuarie 2017)

 

”2000 de ani de creștinism în care nu pricep cum am devenit mai buni”? (Două gânduri în zi de Paște – 17 aprilie 2017)

 

”…un război care în loc să lase urme, de fapt reușește să vindece răni. Răni vechi.” (Cuvinte și imagini – 3 aprilie 2017)

 

”Acum vreo 10 ani am învățat ca sunt momente de viață pe care dacă nu le arzi la timp, te ajung din urma, îți sar în piept, te sfâșie și te doboară, te fac să sângerezi, dar apoi te ridici și privești în urmă cum a rămas doar cenușa care își caută locul într-un trecut care este parte din tine.” (The Artist sau arderea trecutului când nu mai ai viitor – 29 mai 2017)

 

”Celor care vor o carieră în presă le spun: învățați mai întâi o meserie. După aceea puteți să va jucați și de-a presa până vă trece.” (Nouă adevăruri triste – 15 mai 2017)

 

”Nu există capete de drum, ci doar drumuri care nasc un pod. E o alegere. Unii se aventurează peste pod. Alții fac cale întoarsă. Drumurile sunt simple… pașii noștri le complică. Dincolo de pod însă…”  (Rochia roșie… de la capătul drumului – 26 iunie 2017)

 

”Frica ne dă repere, ne pune granițe, ridică ziduri, acoperă neputințe, ascunde eșecuri, cenzurează cuvintele, înăbușă gânduri, distorsionează percepții, controlează destine, omoară suflete. Dragostea nu ține cont de timp și nici de repere. Se întâmplă, pur și simplu și are gust de libertate. Dar cine mai știe cum este gustul libertății?” (Rochia roșie… de la capătul drumului – 26 iunie 2017)

 

”Trăia mai degrabă sprijinindu-se pe trecut. Mergea înainte ca un șofer care privește mereu în oglinda retrovizoare.” (Rochia roșie… de la capătul drumului – 26 iunie 2017)

 

”Prudența poate nărui o poveste iar uneori chiar un destin.” (Rochia roșie… de la capătul drumului – 26 iunie 2017)

 

”Când ne dăm seama că putem respira în ritmul propriu, după ce ne-am detașat de ritmul rigid impus de societate, ne speriem… Alegerea ne aparține…” (O poveste de-o zi: At Middleton – 17 iulie 2017)

 

”E trist când trebuie să-ți petreci ploaia de unul singur.” (Gânduri prin ploaie – 7 august 2017)

 

”Avea o sclipire ciudată, ca o chemare atunci când abia aștepți să te întâlnești cu cineva. Ochi căprui de înger cu sclipiri de drăcoaică.” (Taina bănuțului de 15 kopeici – 27 august 2017)

 

”Cât sunt mici, toți copiii vor să aibă o meserie. Când cresc, vor să ajungă jurnaliști.” (Ironii și autoironii de august – 4 septembrie 2017)

 

”Este nedrept să se spună despre bărbați că nu au simț estetic. Dacă ar fi așa, nu ar reuși să facă diferența între o rochie și un sac.” (Ironii și autoironii de august – 4 septembrie 2017)

 

”Am încercat să-mi vând amintirile! Din cauza asta, unii prieteni m-au scos din lista de pe Facebook.”  (Ironii și autoironii de august – 4 septembrie 2017)

 

”Dacă aș vinde la preț de Black Friday greșelile făcute a doua oară, aș fi un tip bogat!” (Vând la preț de Black Friday greșelile făcute a doua oară – 23 octombrie 2017)

 

”Cine se sperie de Halloween înseamnă că nu face altceva decât să creadă în forța malefică a unei manifestări mai degrabă comerciale.” (Corigenți la capitolul viață – 6 noiembrie 2017)

 

”Vine o vârstă la care nu mai avem chef să ni se dea teme. Și totuși, continuăm să primim lecții. Suntem corigenți la capitolul viață!” (Corigenți la capitolul viață – 6 noiembrie 2017)

 

”Comercianții l-au transformat pe Moș Crăciun într-un monstru care nu-i în stare să îndeplinească dorințele din scrisorile copiilor.” (Reabilitați-l pe Moș Crăciun în ochii copiilor – 25 decembrie 2017)

 

PS: Să vedem ce aduce 2018!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *