Leonard Relea

luni

12

iunie 2017

0

COMENTARII

Ray Charles… pentru că au trecut 13 ani

Scris de , Postat în Actualitate

Ray Charles

Sâmbătă, 10 iunie 2017

De ce îmi amintesc astăzi, 10 iunie, despre Ray Charles? Pentru că se împlinesc 13 ani de când a plecat.

Ray (2004) este un film care merită mai mult de două premii Oscar. Este povestea lui Ray Charles, omul care a revoluționat muzica soul, jazz, rythm & blues, rock and roll, gospel, country & western.
Rolul principal este interpretat de Jamie Foxx care a și obținut Oscarul și Globul de Aur pentru Cel mai bun actor într-un rol principal.

Regizorul Taylor Hackford a studiat timp de 15 ani fenomenul Ray Charles pentru a putea să-l transpună pe peliculă.

Într-un interviu dat cu câteva luni înaintea morții, Ray Charles spunea: “Văd că Taylor și-a făcut temele. A descifrat viața mea destul de bine. Aș vrea ca oamenii să înțeleagă încercările prin care am trecut de când eram copil și pană mi-am făurit o carieră și toate întâmplările atât de diferite cu care m-am confruntat. Vreau să spun că mi s-au întâmplat niște lucruri extraordinare dar și niște drame crunte. Ceea ce trebuie să rămână din experiență mea este că îți poți reveni din orice situație îngrozitoare și poți învinge orice adversitate dacă crezi în tine și știi unde vrei să ajungi. Cu alte cuvinte nu renunța doar pentru că ai fost culcat la pământ de câteva ori“. (sursa: agenda.liternet.ro)

Povestea pare simplă: un copil dintr-o familie de negri, în vârstă de 7 ani, își pierde vederea și este crescut de o mamă singură. Acest copil pentru care lecțiile de pian și muzică devin universul pentru care trăiește, va revoluționa lumea muzicală. Cum? Fiind descoperit la momentul oportun de cineva care îi va deschide noi drumuri. Cu multă muncă și talent își va construi cariera.

Ray (2004) este un film realizat după rețetele hollywood-iene despre lupta cu sine, despre depășirea unor limite, despre creativitate și încredere în ceea ce faci.

Celebrul “Hit the road Jack ” are valoare doar dacă e interpretat de Ray Charles.

Dintre hit-urile sale voi aminti doar: I’ve Got a Woman, What’d I Say, Down în My Own Tears, Unchain My Heart și Hit the Road Jack.

Remember, Ray Charles!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *