Leonard Relea

luni

25

decembrie 2017

0

COMENTARII

Reabilitați-l pe Moș Crăciun în ochii copiilor

Scris de , Postat în Actualitate, Opinii

mos craciun
Luni, 25 decembrie 2017

Am ajuns la vârsta la care aș putea să joc rolul lui Moș Crăciun fără a fi nevoit să folosesc multe accesorii. Am ajuns la această vârstă și am înțeles că există un complot, cu foarte mulți complici, la adresa celui mai iubit personaj care a devenit o parte din magia unei sărbători, a devenit o parte din viața noastră.

Scrisoarea către Moș Crăciun este cea mai odioasă invenție a comercianților. Nu există scrisori care să ajungă la Moș Crăciun pentru că nimeni nu le duce acolo. E doar o formă de a aprinde dorințele în mintea copiilor. Copiii cer, părinții ar trebui să facă efortul de a le îndeplini cererile, iar comercianții sunt singurii care câștigă. De cele mai multe ori cererile copiilor rămân doar pe hârtie și gândul că n-au primit ceea ce-au cerut pentru că n-au fost destul de buni le mutilează sufletele. Comercianții câștigă oricum.

Este oribil să câștigi din schilodirea unor suflete inocente.

Comercianții l-au transformat pe Moș Crăciun într-un monstru care nu-i în stare să îndeplinească dorințele din scrisorile copiilor. Poate că nici nu le citește, spunea un copil. Uneori, părinții încearcă să îndulcească acest gust amar al copilăriei, recurg la alte minciuni: că moșul n-a avut loc în sac pentru cutia cea mare, că e bătrân și nu vede să citească foarte bine sau poate s-o fi pierdut scrisoarea.

Așa construim sărbătoarea Crăciunului, din minciună în minciună, în jurul unui personaj care devine detestabil.

Dacă n-ar fi existat scrisoarea inventată de comercianți, Moș Crăciun ar fi rămas personajul care face surprize. Un magician al iernii care, indiferent cine ești, nu te uită.

Nu trebuie să știi niciodată ce îți va aduce. Aceasta e adevărata surpriză.

Dragi părinți, reabilitați-l pe Moș Crăciun în ochii copiilor. Nu-i lăsați să scrie scrisori, nu-i învățați să ceară, ci învățați-i că viața e plină de surprize și cel mai bine este să te bucuri de ceea ce primești, nu de ceea ce îți dorești.

Dragi părinți, nu deveniți complici la monstruosul complot care mutilează sufletele inocente.

Redeveniți copii măcar de dragul lui Moș Crăciun! Doar așa îl puteți salva.

Citiți și Un gând și o zi de decembrie

Sursa foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *