Leonard Relea

luni

9

noiembrie 2015

0

COMENTARII

. și de la capăt

Scris de , Postat în Actualitate

doliu si chenar negru

Marți, 3 noiembrie 2015

. și de la capăt …. E modul în care ne ducem viața.

Incendiu de vinerea trecută lasă urmă adânci în societatea românească.

32 de morți. E mult. Se spune că vor fi și mai mulți. E greu să mai descoperi în tine compasiune. Se transformă în furie. Strada preia furia. Pentru unii e un coșmar. Mie îmi amintește de zilele si nopțile din decembrie 1989. Atunci, eu am stat in stradă până după Crăciun. Au fost zile și nopți pe care nu regret că le-am trăit. Regret doar ce a urmat.

Revoluția noastră a fost pe ritmuri de Lambada.. Vă mai amintiți… și tot într-o lambadă o ținem de 25 de ani… E momentul să se schimbe caseta… Copiii noștri pot să o facă… Cred că atâta am putut: să aducem pe lume niște copii care vor schimba ceea ce noi n-am reușit.

Miercuri, 4 noiembrie 2015

. și de la capăt

Ponta și-a dat demisia. Furia străzii pare că a băgat frica în partide. Furia străzii continuă. Sunt seri și nopți frumoase. Deocamdată.

Le găsiți postate pe youtube.

***

O televiziune anunță că 50 de victime ale tragediei de la Clubul Colectiv n-au fost încă identificate.

Așadar, 50 de oameni sunt mutilați și neidentificați în spital. În cazul acesta, logic, 50 de oameni au dispărut și nimeni nu a observat acest lucru. Pentru că dacă s-ar fi observat ar fi fost cel puțin 50 de anunțuri de persoane dispărute.

În ce lume trăim?

Degeaba există atâtea forme de „comunicare”… Da, am pus ghilimele pentru că asta este realitatea.

Am să vă povestesc despre o mică experiență personală. La un moment dat am simțit nevoia să mă detașez de Facebook și mi-am suspendat contul. A doua zi, o singură persoană din lista de „prieteni” de la vremea respectivă, o lista cam în jumătate decât cea de acuma, m-a întrebat, prin sms, ce s-a întâmplat, dacă sunt bine. I-am răspuns că totul e OK. Aveam nevoie de o zi de liniște.

Cum poți să nu prețuiești un asemenea om?

 

Joi, 5 noiembrie 2015

. și de la capăt …

Furia străzii continuă. La fel și furia pe Facebook. Textul meu despre ”sataniștii lui Becali”  mi-a adus o amenințare din partea unui fan al ciobanului din Voluntari. Oricum, nu-l cunoșteam pe individ. Au fost mai interesante reacțiile unor cunoștințe care îmi sugerau că, totuși, dracul e rocker…

Cred că prea ușor sunt judecați oamenii care erau acolo. La fel de ușor ca atunci când despre un om care cade pe stradă se spune că este beat, ori despre un tânăr care are o criză ce epilepsie că este drogat.

 

Vineri, 6 noiembrie 2015

. și de la capăt …

Furia străzii încă nu se stinge. Din păcate au apărut și profitorii.

Rămânem cu amintiri… Încep să renunț la opinii. Prea multă intoleranță și superficialitate de care mă izbesc. E obositor. Mulți nu vor explicații, ci vor definiții care să le confirme convingerile.

”Care om dintre voi, având o sută de oi şi pierzând din ele una, nu lasă pe cele nouăzeci şi nouă în pustie şi se duce după cea pierdută, până ce o găseşte?

Şi găsind-o, o pune pe umerii săi, bucurându-se.

Şi sosind acasă, cheamă prietenii şi vecinii, zicând le: Bucuraţi-vă cu mine, că am găsit oaia cea pierdută.

Zic vouă: Că aşa şi în cer va fi mai multă bucurie pentru un păcătos care se pocăieşte, decât de nouăzeci şi nouă de drepţi care n-au nevoie de pocăinţă. ”

(Luca 15, 1-7)

. și de la capăt …

Au apărut niște opinii care merită selectate.

Preotul ortodox Mihai Andrei Aldea a spus că acel cântec ”The Day We Die”, despre care mulți ”cunoscători” s-au repezit să spună că are un mesaj premonițial, este de fapt un cântec cu un „subiect perfect ortodox”

”Şi, ca să pun capac la ticăloşia şi nepriceperea mea, mărturisesc public, sus şi tare, faptul că nu am izbutit să văd unde ar fi satanistă melodia ăThe day we dieă. Dimpotrivă, dincolo de stilul vocal – pe care îl înţeleg, dar care îmi este incomod – cântecul are un subiect perfect ortodox: nu suntem numere, suntem oameni vii, iar ziua în care ne vom da bătuţi şi vom accepta să devenim numere, vom accepta să fim sclavii sistemului, este ziua în care vom muri. Mi-a plăcut mesajul acestui cântec! Foarte mult!

Iar comentariile pe temă ale unora – privitoare la ăpremoniţiaă din această melodie – ţin de o boală cumplită a datului cu părerea despre ceea ce nu ştim. Bârfă, şuşana, prostie. Ca şi cele despre presupusa „petrecere satanistă” de la Colectiv şi altele asemenea, toate bazate pe ”auzenii”.” (sursa)

 

Sâmbătă, 7 noiembrie 2015

. și de la capăt …

Furia străzii continuă. Mi-i frică de un singur lucru: să nu se transforme într-un Maidan ca la ucraineni.

***

Iată un alt punct de vedere al unui preot ortodox. Părintele Vlad Andrei Cruciatu de la Parohia „Sf. Parascheva” Bogdănești, pe contul său de Facebook.

”Ultimele evenimente, oricât de tragice ca dimensiuni ar fi, nu mă pot întrista mai mult decât atitudinea unor creștini ortodocși, și nu numai. Batjocoresc fără nici un pic de rușine moartea groaznică a unor oameni. Indiferent cine ar fi acei oameni, ce au făcut, un bun creștin nu se poate bucura grotesc de moartea unor ființe, unor creații ale Domnului. Nu știu acum cine-s mai răi, cei care-și pun măști cu demoni, ori cei care se comportă ca niște demoni, tot având pe Dumnezeu în cuvinte. Cine-s mai răi? Cei ce sărbătoresc Halloween-ul sau cei aruncă cu dispreț și batjocoră în moartea unor oameni, profitând de tragedie să-și exprime propriile idei. Indiferent pentru ce militezi, astăzi trebuie să învățăm să ne apropiem aproapele, să fim oameni, înainte de toate. Este un comportament nerușinat și josnic! Să ne rugăm pentru cei plecați dintre noi, nu să-i judecăm noi, pământenii!”

 

. și de la capăt …

Nu pot să nu-l amintesc și pe părintele Calistrat de la Vlădiceni, care a avut cuvinte pline de înțelepciune referitoare la acest caz:

„Gândiți-vă la acei tineri care salvați fiind din întâmplarea aceasta, s-au întors și au intrat din nou să-i scoată și pe alții.. și au căzut ei! Ei, unul ca ăla merge în Rai pentru că s-au jertfit și au făcut o faptă bună. Unul că ăla înaintea lui Dumnezeu are trecere, și-a pus viața pentru aproapele.”

 

Duminică, 8 noiembrie 2015

. și de la capăt …

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.

***

Sfânta Evangelie după Matei, în capitolul VII: «Nu judecați, ca să nu fiți judecați! Căci cu judecata cu care judecați, veți fi judecați, și cu măsura cu care măsurați, vi se va măsura!»

Cine n-a ascultat în viața lui una din formațiile Beatles, Pink Floyd, Deep Purple, Def Leppard, AC/DC, Iron Maiden, Mettalica, Gun’s and Roses, Aerosmith, Kansas, Uriah Heep, Dîre Straits, Rolling Stones, Queen, Iris, Holograf, Compact, Scorpions, Europe, … să ridice primul piatra și să arunce în … Colectiv.

Citiți și Lista cu ”sataniștii” lui Becali . Unhappy Halloween

*** 

Nu există bilet pentru drumul spre Rai. Nu există vehicul. Acolo mergi pe jos. E alegerea fiecăruia, cum vrea să o facă. Drumul începe din ziua în care se naște.

 

Luni, 9 noiembrie 2015

. și de la capăt …

47 … Numărul celor care au plătit cu viața a ajuns la 47. Din nefericire, se pare că numărătoarea continuă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *