Leonard Relea

luni

3

august 2015

0

COMENTARII

Toți știu ce este prietenia, dar puțini știu să o folosească

Scris de , Postat în Gânduri

Prietenia intr-o fotografie cu doi copaci

30 iulie 2015

Prietenia… mda… Astăzi este ziua Prieteniei. Ieri a fost ziua Drapelului. Alaltăieri a fost Ziua Ambulanței.

În fiecare zi e ziua cuiva. Cred că sunt printre puținii  muritori care nu vrea să știe că ”de ziua mea e ziua mea”. NU-mi place să știu că mi se spune ”La mulți ani!” de oameni care simt asta ca pe o obligație. Oricum, nu știu ce merit am că m-am născut într-o anumită zi. Sunt multe lucruri pe care poate ar trebui să le sărbătoresc… și atunci de ce aș sărbători faptul că a mai trecut un an din viața mea…

Sunt mult mai fericit că reușesc să mai scriu un text pe acest blog. Asta ar trebui să sărbătoresc.

Cât despre prietenie și prieteni, iată câteva gânduri după nopți nedormite alături de oameni care mi-au dat adevărate lecții de viață…

Testul suprem al unei prietenii este o situație de criză. Fiecare poate să greșească și fiecare poate fi înțeles…

Forța dragostei și a prieteniei se verifică în momentele de criză, prin felul în care cei doi știu să găsească o ieșire fără să se rănească reciproc.

Cred că prietenii sunt acei oameni care te întreabă ce mai faci atunci când nu ai nimic să le oferi…. Altfel, sunt doar niște cunoștințe.  Cunoștințele le alegi pentru interese, prietenii îi alegi pentru suflet… Prietenia nu poate fi exploatată.

 

1 august 2015

Atunci când impui reguli într-o prietenie, s-ar putea să ai surpriza (neplăcută) ca celălalt să le respecte… Regulile sunt o creație a minții… Prietenia se construiește în suflet, nu în minte….

Alături de un prieten nu contează dacă mergi la câștig sau la pierdere… important este să-i fii alături…

Alege prietenii dintre cei care știu să împartă cu tine și un simplu pahar cu apă… 

 

2 august 2015

Nu sunt un tip pragmatic. Drept dovadă nici măcar ”prieteniile” nu mi le-am selectat după criterii pragmatice. N-am putut să fac așa ceva. Într-o prietenie nu pragmatismul contează, ci afinitatea și încrederea…

În cazul în care contează pragmatismul, acei oameni nu mai sunt prieteni ci devin cunoștințe. Cu prietenii stai de drag… cu cunoștințele stai din interes….

I-am zis: Spune-mi că eu fac parte din ceea ce numești „interesul tău pragmatic”…. Știi bine că mă faci să râd… Știi bine că nu-i așa…  Eu sunt cea mai slabă carte din acest joc al vieții tale… Sunt un om simplu care se mulțumește cu puțin… Dar dacă am îndrăznit să cer PREA PUȚIN, atunci iartă-mă… Prietenia nu cere…

După cum spuneam, prietenia nu se recunoaște după reguli, ci după încredere… Nu este important cât aștepți să primești, ci cât oferi… deși, din când în când, ai nevoie să și primești. Ca atunci când, noaptea, sub stele, mai pui un vreasc pe foc nu pentru a te încălzi ci doar pentru a menține în viață o scânteie care poate naște, la un moment dat, flăcări, lumină și căldură….

Citiți și Ceai sau cafea? Ultimul secret

3 august 2015

Prietenia… ce sunt prietenii?

facebook

Sursa foto: pixabay

Nu mă refer la prietenii de pe Facebook. Toți știm că mulți dintre cei pe care îi numim prieteni pe Facebook sunt de fapt o grămadă de cunoștințe și cam atâta. Hai să fim cinstiți… toți aveți în listele voastre de Facebook oameni pe care în realitate nu-i cunoașteți.

Ce este, atunci, prietenia? Ce sunt prietenii? Faceți lista cu oamenii pe care ați vrea să-i aveți în preajma voastră dacă ar fi să rămâneți pe o insulă. Câți ar fi? Hai să spunem 10. Găsiți 10 oameni pe care ați vrea să-i aveți lângă voi?

Toți spun că știu ce este prietenia, dar puțini știu să o folosească!

Am făcut un experiment. Am scris pe Facebook că am o durere îngrozitoare de cap. Au fost mulți care au dat LIKE. Mă întreb și acuma ce anume le-a plăcut? Câțiva mi-au prescris câteva remedii…. dar nimeni nu mi-a spus: ”Unde ești? Vin să-ți aduc un algocalmin, antinevralgic, un ceai…” sau ce se mai înghite în astfel de situații.

Citiți și Despre Facebook, cu tristețe

Acuma va rog să redefiniți: găsiți o propoziție care să spună ce este prietenia.

Altfel, trebuie sa recunoaștem că este extraordinar să ai multe cunoștințe.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *