Leonard Relea

vineri

30

august 2019

0

COMENTARII

Trei filme pentru luna august

Scris de , Postat în Film

filme-august-600
Vineri, 30 august 2019

Este sfârșit de august, pentru unii sfârșit de vacanță, de concedii și pentru aceste ultime zile de vară vă propun 3 filme care merită văzute.

Filme de august 1

The Circle (2017)

Regia: James Ponsoldt
Cu: Emma Watson, Tom Hanks

Crearea unei identități virtuale totale ne anulează ca oameni. Într-o lume viitoare, un gigant tehnologic promite să-i ajute pe oameni să-și simplifice viața online, aducând totul sub un singur cont. Mai mult, plecând de la sloganul ”secretele sunt minciuni” utilizatorii sunt îndemnați să devina ”transparenți” la orice oră din zi și din noapte pentru oricine dorește să-i urmărească. Că și cum ar trăi într-un acvariu, fiind urmăriți de miliarde de ochi. Cea care se supune experimentuliui este o tânără angajată a colosului tehnologic ”The Circle”. Cum se transformă viață ei și a celor apropiați în urma acestui experiment și ce va face în final, veți afla urmărind filmul.

Pentru cei care vor urmări acest film, le mai recomand volumul ”Umilirea publică în epoca internetului”, de Jon Ronson, Editura Art, 2016.

Nota IMDB: 5,3

 

Filme de august 2

The Man Who Knew Infinity (2015)

Regia: Matt Brown
Cu: Jeremy Irons, Dev Patel, Stephen Fry

Un film despre un geniu al matematicii, indianul Srinivasa Ramanujan. Un autodidact, ideile sale au fost inițial respinse de matematicienii vremii. A fost dat afară de la două colegii. Cel care i-a acordat încredere a fost matematicianul englez G. H. Hardy, care l-a chemat să studieze la Cambridge. Se întâmpla la începutul secolului XX.
A decedat la 32 de ani, în 1920, de tuberculoză. Ultimele sale formule au fost demonstrate abia în 2012 și sunt folosite pentru a calcula comportamentul unei găuri negre.
În rolul matematicianul englez G. H. Hardy joacă J. Irons.

Nota IMDB: 7,2

 

Filme de august 3

The Only Living Boy in New York (2017)

Regia: Marc Webb

Cu: Kate Beckinsale, Jeff Bridges
O poveste cu final neașteptat. Un film care a avut nevoie de 5 ani pentru a ajunge pe ecrane. Regia: Mark Webb.
Un film bunicel, cam de nota 5,5, în care cel mai bun rol îl face Jeff Bridges că personaj secundar, un scriitor talentat și alcoolic.

Privindu-l pe Jeff Bridges m-am tot gândit că ar putea să-l joace foarte bine pe Charles Bukowski.

Titlul filmului este preluat după piesa The Only Living Boy în New York (1969) a grupului Simon & Garfunkel.

Nota IMDB: 6,3

Sursa foto pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *