Leonard Relea

luni

1

mai 2017

0

COMENTARII

Unii aleargă: un film și o carte

Scris de , Postat în Carte, Film

mananca si alearga

Duminică, 30 aprilie 2017

Unii aleargă , alții doar fug… Doar primii văd linia de sosire.

McFarland (2015), regia Niki Caro, cu Kevin Costner, Carlos Pratts, Maria Bello…

Un film care chiar merită văzut. Nu e un film de Oscar … tocmai de aceea merită văzut. E după o poveste reală din 1987. E povestea care arată că atunci când ai curajul să schimbi ceva, să cauți orizonturi noi, apar și rezultatele. Jim White e un profesor de sport și antrenor de fotbal care ajunge în McFarland, un orășel californian cu populație mexicană. Un orășel mic în care toată lumea muncește ca să-și asigure existența de pe o zi pe alta.

Jim White observă, la un moment dat, cum câțiva dintre elevii mexicani mergeau cu noaptea în cap la muncă pe câmp după care alergau kilometri întregi ca să ajungă la școală. El își dă seama de potențialul care există și îi determină să formeze o echipă care să se pregătească pentru cross-ul statului. Puțini sunt cei care cred în visul lui. Și totuși, în următorii 14 ani echipa McFarland va câștiga 9 competiții statale.

De ce? Pentru că un om cu viziune a avut curajul să facă o schimbare. Iar schimbarea s-a văzut și în destinul celor 7 protagoniști. Au fost singurii din familiile lor care au urmat cursuri universitare.

 

Nota IMDB: 7.4.

 

Aș vrea să mă opresc dar nu pot. Pentru postarea aceasta cred că voi primi suficiente ”gânduri de bine” dar eu o recomand pentru perioada de după sărbătorile culinare naționale. Este vorba de o carte.

Steve Friedman, Scott Jurek – Mănâncă & Aleargă
Editura Preda Publishing – 2013

Am primit-o cadou de la un prieten drag și în urmă cu un an încă mai alergam prin paginile ei. Din când în când mă opream și mai mâncam.  🙂 De asemenea, sunt convins că vor fi și prieteni interesați de acest volum, dacă nu cumva au aflat deja de existența lui.

Scott Jurek este campion mondial de Ultramaraton. Ultramaratonul este o alergare care continuă mult după linia de sosire a unui matraton obișnuit…  Jurek profită de povestea sa pentru a oferi sfaturi motivaționale, sfaturi de antrenament și rețete culinare vegetariene.

Scott Jurek: ”Povestea vieții mele îți va părea foarte familiară. Nu în ceea ce privește detaliile (…) ci în ceea ce privește dorința. Este povestea oricărui om care s-a simțit la un moment dat blocat, dar a visat să facă mai mult, să fie mai mult”.

Vezi și Trei filme despre educație care nu au meritat Oscar-ul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *