ARTmania Sibiului 2014

Claudiu Stanciu Publicat la: 24-02-2015

În fiecare vară, arta și mania pentru rock se materializează în cetatea medievală a Sibiului. Ajuns la cea de‑a noua ediţie, festivalul ARTmania, care, începând din acest an, are ca partener și revista de cultură contemporană Timpul, a devenit un reper internaţional pentru cultura rock dezvoltată într‑una dintre cele mai frumoase cetăţi medievale ale Europei.

De‑a lungul timpului, festivalul a promovat în România importante nume ale scenei internaţionale. În acest an, în perioada 4‑10 august, vor avea loc șase concerte inedite în spaţiile Muzeului Naţional Brukenthal, amplificând evenimente mult așteptate de publicul festivalului. Începând cu legenda Van Der Graaf Generator, Peter Hammill, inovativul pianist Hauschka și ansamblul senzaţional Daemonia Nymphe până la muzica post‑rock oferită de 65daysofstatic, EF și Tides From Nebula, publicul avizat va înţelege repede de ce trebuie să vină la Sibiu în weekendul festivalului ARTmania.

Festivalul a reușit să înregistreze o creștere constantă a numărului de evenimente, iar în acest an vor fi clădite patru scene pentru concerte. În spaţiile Brukenthal vor fi amenajate două scene, precum și în curtea in­te­rioară a Palatului Brukenthal din Piaţa Mare și a Muzeului de Istorie. Chiar în Piaţa Mare vor concerta formaţii pop‑rock cu mare priză la public, care va avea acces gratuit. Scena principală va fi construită în incinta complexului Balanţa, un loc renumit pentru producţia spectacolului Faust și a cântarelor Balanţa dinainte de revoluţie, unde vor concerta cele mai dedicate proiecte ale muzicii metal. Tot aici vor avea loc și evenimente alternative, Pop‑up‑ul Cărturești, Cinema‑ul Dracula, jocuri și acţiuni dinamice pentru un public însetat de cunoaștere prin experimentare, socializare, artă și manie pentru rock.

Pentru informaţii detaliate despre program, puteţi accesa pagina oficială a proiectului artmaniafestival.ro.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe