Folkever și atitudinea culturala

Andrei Giurgia Publicat la: 24-02-2015

În perioada 19‑21 septembrie a avut loc la Rădăuți și Siret a șasea ediție a festivalului Folkever, un eveniment de reper al mișcării culturale din Bucovina, subintitulat „Festival de atitudine culturală”. După conferința de presă din prima zi, care a avut loc la Casa de Cultură din Siret, festivalul s‑a mutat la Rădăuți, unde organizatorii au propus publicului numeroase evenimente antrenante: lansări de carte, expoziție de fotografie, sculptură, grafică și caligrafie, lecturi publice și concerte de chitară clasică și folk.

În a doua zi, festivalul s‑a reîntors în cochetul orășel Siret, iar suita de evenimente i‑a inclus de data aceasta pe Ioan Gyuri Pascu, George Stanca, Lidia Grosu și Alexandra Negru, câștigătoarea din acest an a concursului de debut literar Folkever. De asemenea, au fost lansate ultimele numere ale revistelor ieșene Timpul și Zona Literară. Începând cu ora 20.00 și până spre miezul nopții, Casa de Cultură din Siret a găzduit recitaluri de muzică ale unor artiști și trupe consacrate din țară, dar și din Republica Moldova, Ucraina și Bulgaria.

În ultima zi a festivalului, Muzeul de Istorie din Siret a organizat vizionarea filmului documentar România învinsă, avându‑i ca invitați pe Virginia Paraschiv și Mihai Ganea.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe