Expoziția Ioan Petru Culianu – 65

Redacția Publicat la: 29-06-2015

În ianuarie 2015 s-au împlinit 65 de ani de la nașterea lui Ioan Petru Culianu, cunoscutul istoric al religiilor, născut la Iași în 1950 și asasinat pe data de 21 mai 1991 la Chicago, în clădirea universității unde era profesor.

La Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iași este deschisă o expoziție dedicată lui Ioan Petru Culianu, cuprinzând opera acestuia, pagini de corespondență, articole publicate în presa românească din exil, interviuri, articole și cărți de analiză asupra scrierilor sale, fotografii și alte materiale. Sunt prezentate și documente privitoare la asasinarea sa, rămasă neelucidată până în prezent.

Culianu a urmat școala și liceul la Iași, apoi Facultatea de Litere la București. Și-a continuat studiile în Italia și a susținut două teze de doctorat la Sorbona. A predat la Groningen și la Chicago. I-a avut profesori pe Ugo Bianchi, Mircea Eliade, Hans Jonas și Michel Meslin.

Expoziția, realizată de Dr. Elena Bondor (Departamentul Bibliografic), este deschisă între 15 iunie și 15 iulie, la etajul 1 al sediului central al BCU Iași.    

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe