De ce nu se pot căsători homosexualii. Șase argumente

Constantin Sturzu Publicat la: 29-01-2016

1. Cu riscul de a fi „incorect politic”, trebuie să spun că homosexualitatea este o boală, o deviere (sau păcat, în terminologia teologică). Și Vechiul, și Noul Testament sunt consecvente acestui punct de vedere: „Să nu te culci cu bărbat, ca și cu femeie; aceasta este spurcăciune” (Levitic 18, 22); „Femeile lor au schimbat fireasca rânduială cu cea împotriva firii; asemenea și bărbații, lăsând rânduiala cea după fire a părții femeiești, s-au aprins în pofta lor unii pentru alții, bărbați cu bărbați, săvârșind rușinea” (Romani 1, 26-27). Dar, dincolo de ce spune Biblia, ați auzit de vreun heterosexual că ar fi mers la psiholog/psihiatru pentru a se trata să devină „normal”, adică… homosexual?

2. Consider că tot acest circ cu legiferarea unor lucruri nefirești, cum ar fi „căsătoria” homosexualilor, e, de fapt, o bătaie de joc la adresa unor oameni aflați în suferință și care au nevoie de ajutorul nostru. Oameni care sunt manipulați (nu toți!), precum adesea au fost manipulate chiar categorii sociale întregi de către grupuri de putere spre a dezbina și stăpâni. Dacă investigați lucrurile la firul ierbii, veți vedea pe cine-i doare inima de homosexuali: pe acei politicieni care îi folosesc pentru a-și atinge interesele obscure, ci pe duhovnicii care petrec ore întregi cu îndrumarea acestor suflete și care se roagă pentru ei mai mult chiar decât pentru alți fii duhovnicești.

3. Din punct de vedere juridic, homosexualii nu sunt deloc discriminați și nici nu se justifică ideea de căsătorie între două persoane de același sex. „Nici o lege din lume nu definește actul căsătoriei ca un raport cu valoare juridică între două persoane care manifestă o reciprocă atracție sexuală. Codul Civil prevede că mariajul se încheie între bărbat (indiferent de orientarea și preferințele sale sexuale!) și femeie (indiferent de gusturile sale amoroase!). Faptul că de cele mai multe ori, în viața de zi cu zi, o căsătorie se fundamentează pe atracția sexuală reciprocă a partenerilor excedă sferei de interes a Dreptului” (a se vedea articolul avocatului Lucian George Pavel, „O aberație juridică: mariajul între persoane de același sex”, postat pe http://www.doxologia.ro/familie/reflectii/o-aberatie-juridica-mariajul-intre-persoane-de-acelasi-sex).

4. Odată căsătoriți, homosexualii vor avea dreptul de a înfia copii. Psihologia ne învață că, pentru a crește cât mai echilibrat, un copil are nevoie și de mamă, și de tată. Cu ce drept am decide noi ca astfel de copii să crească cu doi „tați” sau cu două „mame”? Sau să o luăm altfel: ai fi vrut să crești într-o familie de homosexuali? Ori: ce ai dori pentru nepoții tăi, să fie crescuți de mamă și tată sau de doi bărbați, respectiv de două femei? Dacă nu suntem ipocriți, răspunsurile sunt de la sine înțelese.

5. Pe de altă parte, nu există doar lesbiene și gay între membrii LGBTQIA, ci și, de exemplu, bisexuali (B). Cu alte cuvinte, dacă i se va permite unui cuplu de homosexuali să se „căsătorească”, nu vor putea fi opriți nici bisexualii să „legalizeze” două relații în același timp (și cu un bărbat, și cu o femeie). Și nu doar bigamia ar fi astfel legalizată, ar urma poligamia și altele ulterior. Și uite-așa, din această postmodernă cutie a Pandorei, vor tot continua să iasă lucruri de neînchipuit acum pentru orice minte normală (deja se discută serios în Europa Occidentală despre legalizarea zoofiliei și a pedofiliei).

6. Nu demult, s-a votat de către Parlamentul European un raport al doamnei Ulrike Lunacek, intitulat „Foaia de parcurs a UE împotriva homofobiei și discriminării pe motiv de orientare sexuală și identitate de gen”. Sunt stipulate în acest document (care poate servi drept bază pentru introducerea unei directive europene) propuneri de sancționare penală a celor care se vor face vinovați de homofobie. Simplul fapt că vei cita din Sfintele Scripturi pasaje care incriminează homosexualitatea, precum cele două din debutul articolului, te vor transforma într-un homofob bun de băgat la pușcărie. Chiar vrem să ne întoarcem la vremurile apuse și să schimbăm dictatura proletariatului cu dictatura minorităților (sexuale sau de altă natură)? Sau mai avem niște canale de săpat între Dunăre și Marea Neagră și nu se găsește mână ieftină de lucru…

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe