ROCK’N’IAŞI OPEN AIR 2016: „10 ani de muzică bună”

Comunicat de presă Publicat la: 13-05-2016

În perioada 20-22 mai, Iaşul va găzdui trupele care formează line-up-ul celui mai aşteptat festival de muzică rock din zona Moldovei. Festivalul va fi în aer liber și va avea loc la baza Pârtiei de Ski Iași, localizată în zona pădurilor Șorogari-Țicău, pe Șoseaua Sărărie nr. 78.

Ediţia din mai 2016 este aniversară, întrucât festivalul împlinește 10 ani de activitate. 
În 2016, la a X-a ediție, vom avea la Iași trupe de valoare internaţională, care vor urca pe scena Festivalului ROCK’N’Iași: trupa germană FINSTERFORST, din Ucraina - trupa  SINOPTIK, bulgarii de la VRANI VOLOSA, din Sankt-Petersburg (Rusia) - trupa INNER MISSING, precum și basarabenii de la ALTERNOSFERA, INFECTED RAIN, HARMASAR și alții.

 

Trupe românești consacrate la a X-a ediție ROCK’N’Iași

ROCK’N’IAŞI va mai aduce la această ediție trupe românești consacrate, cum ar fi IMPLANT PENTRU REFUZ, GOTHIC, KREPUSKUL, precum și trupe aflate la început de drum, dar care s-au impus pe scena rock națională prin concursurile câștigate: E-AN-NA, RECURSIVE DELUSION, BUSOLA (Ostring Moldova) și altele. Cum nu puteau lipsi trupele ieșene, la această ediție vor participa: GOD, BEAUTY AND THE RAT, SEVEN HILLS, IRON CROSS.
Intrarea se va face pe baza unor bonuri de consumație în valoare de 10 lei, ce pot fi achiziționate de la intrare în fiecare seară de festival. La această ediție va fi posibilă camparea, gratuită, fiind amenajată o zonă specială la baza pârtiei.

 

Despre festival

Organizat şi coordonat de către Asociaţia Culturală „Moldavia” în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților Iași, proiectul ROCK’N’IAŞI OPEN AIR 2016 are ca obiectiv încurajarea activă, dezvoltarea şi sprijinirea debutului artistic al tinerilor pe scena muzicii rock, atât în România cât şi în străinătate. Mediul organizat şi de renume pentru comunitatea rock naţională conferă muzicienilor posibilitatea de a evolua şi de a se face remarcaţi, oferind, în acelaşi timp, atât spectatorilor cât şi iubitorilor de muzică rock, un spectacol de neuitat. Proiectul va fi derulat pe parcursul a trei zile de festival, în luna mai, cuprinzând artişti de renume local, naţional şi internaţional. Principalii parteneri implicaţi în realizarea acestui proiect sunt: Ministerul Tineretului și Sportului, Centrul Cultural German, Primăria Municipiului Iași, Consiliul Județean Iași, Tarom și Kolos Group.

Evenimentul face parte din Festivalul Internațional al Educației, ediția din 2016.

Pentru mai multe detalii legate de festival puteţi accesa site-ul oficial www.rockniasi.ro, precum şi pagina de facebook oficială www.facebook.com/rniasi

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe