Festivalul Internațional de Foarte Scurt Metraj

Comunicat de presă Publicat la: 08-06-2016

3 minute

Fără titlu şi generic, iată o adevărată provocare!

Considerat fratele mai mic al scurt metrajului, foarte scurt metrajul permite experimentările cele mai spectaculoase şi inovatoare: cu mai puţin de 3 minute de imagini şi cu un buget mai accesibil, el dă frâu liber unei libertăţi şi creativităţi totale.
Provenite din lumea întreagă, foarte scurt metrajele reflectă o stare a creaţiei contemporane şi oferă o privire panoramică asupra societăţii noastre actuale.
Festivalul internaţional de film Très Court are loc în toată lumea în acelaşi timp, în perioada 3 – 12 iunie 2016, pe 5 continente, în 30 de ţări şi în peste 80 de oraşe, din care 21 în România. Ajuns la a 10-a ediţie în ţara noastră, el cuprinde peste 100 de filme de maximum 3 minute în 2 competiţii (internaţională şi naţională), respectiv două secţiuni tematice : „Paroles de Femmes” şi Selecţia familială.

La Iaşi, Festivalul se va desfăşura anul acesta pe 11 şi 12 iunie, proiecţiile urmând să aibă loc în două părţi:

Sâmbătă, 11 iunie 2016, Galeria „Benjamin Fondane” a Institutului Francez
18.00  Selecţia pentru copii

Această selecţie atage curiozitatea micilor spectatori – peste 6 ani – dar şi a tuturor celor care şi-au păstrat sufletul de copil.

19.00 Selecţia naţională „Around the Très Courts”
Este vorba despre 20 de filme foarte scurte româneşti, create de amatori, de studenţi ai şcolilor de film şi animaţie sau profesionişti.

20.00 Selecţia „Paroles de Femmes”
Această selecţie explorează prin 22 de filme perspectivele feminine pentru a încerca să le înţeleagă specificitatea.

Duminică, 12 iunie 2016, Parcarea Habitat, în cadrul Street Delivery

21.00 – 23.00  Selecţia internaţională
Cele 41 de filme din această selecţie reflectă ultimele tendinţe în creaţia audio-vizuală actuală: un tur al lumii din scaunul sălii de cinema!
Revelatoare pentru timpul său, fiecare ediţie a festivalului reprezintă o ocazie de a aborda tendinţele, modelele şi preocupările momentului. Realizatorii exploatează cu aviditate aceste noi subiecte şi ni le restituie prin filtrul privirii lor pertinente.
Anul acesta eroii sunt fără domiciliu fix, migranţi economici în căutarea unei vieţi mai bune, victime ale crizei economice sau abadonaţi de o societate din care e mai uşor să fii exclus.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe