Seară franco-germană

Comunicat de presă Publicat la: 19-01-2017

Institutul Francez şi Centrul Cultural German din Iaşi vă invită luni, 23 ianuarie, începând cu ora 18.00, în sala „Benjamin Fondane” a Institutului Francez, la o seară franco-germană, prin care vom marca împreună 54 de ani de la semnarea Tratatului de la Élysée. Tratatul franco-german, cu o profundă semnificaţie simbolică, de reconfigurare a raporturilor între cele două state sub auspiciile prieteniei, a fost semnat de către cancelarul Konrad Adenauer și președintele francez Charles de Gaulle pe data de 22 ianuarie 1963, la Palatul Élysée din Paris. Acordul a obligat ambele guverne să se consulte cu privire la toate aspectele importante ale politicii externe, ale politicii de securitate, ale strategiilor culturale, precum şi în privinţa activităţilor care au ca public predilect tinerii.

Evenimentul de la Institutul Francez va debuta cu o scurtă introducere din partea domnilor Alexander Rubel, directorul Centrului Cultural German, şi Vincent Lorenzini, directorul Institutului Francez din Iaşi, urmată de proiecţia filmului „La Grande Illusion”, o capodoperă a cinematografiei franceze din anul 1937, în regia lui Jean Renoir.

Seara de film se înscrie într-o serie de evenimente pe care Institutul Francez şi Centrul Cultural German le vor organiza în cursul acestui an, cu scopul de a aduce în prim-plan plurilingvismul şi dialogul culturilor.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe