Oare ce sunt eu, Doamne?

Bianca Barhan Publicat la: 14-07-2017

În ultima zi a festivalului SFR, duminică, 14 mai, la Muzeul Mitropolitan din Iași, Dorel Vișan și Ionuț Bogdan Ștefănescu au susținut în fața ieșenilor un concert de poezie mistică, intitulat Omul și taina lui.

Scrise de actorul și poetul Dorel Vișan, poeziile Psalmi încep de la 151 (după David) și conturează relația dintre om și divinitate. Autorul spune că poeziile sale sunt despre Psaltire și sufletul oamenilor, accentuând ideea că omul este păcătos. Păcatul este specific numai omului. De el se leagă toată viața morală a omenirii, iar de voința lui, toate faptele sale. Binele, frumosul, adevărul sunt trei entități care nu se pot despărți. Omul nu știe că libertatea este o alegere. O alegere între ce trebuie să faci și ce nu trebuie. Între adevăr și păcat. Viața omului este o crimă continuă și o sinucidere. Tot ce mâncăm omoară și ne ucide în fiecare clipă.

Dorel Vișan s-a numărat printre cei 12 finaliști ai concursului internațional de poezie mistică „Fernando Rielo”, de la Roma, iar cartea sa a fost tradusă în engleză și franceză.

Spectacolul a durat 75 de minute și s-a desfășurat sub forma unei slujbe de rugăciune. La eveniment au fost prezente peste 80 de persoane.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe