„3D Hotel”. Artista Ioana Niculescu-Aron expune la Regensburg (Germania)

Comunicat de presă Publicat la: 27-11-2017

Ioana Niculescu-Aron, absolventă a Universității Naționale de Arte București, prezintă publicului german din Regensburg unul dintre proiectele artistice la care lucrează, „3D HOTEL” (pictură și instalație) în cadrul atelierului artistei românce Alina Buga. Artista interacționează cu diverse obiecte („ready-made”), obiecte găsite sau uzate, încastrate în ciment, procesul de transformare a acestora într-o monocromatică, realistă aparență (solidă și gri) sugerând procesul de întipărire a amintirilor esențiale, durabile. Expoziția poate fi vizitată în perioada 23 noiembrie – 3 decembrie, Friedenstraße 12b, Regensburg.

Ioana Niculescu-Aron a avut expoziții solo și de grup în România, Statele Unite (New York, California, Miami), Italia, Germania, Spania și Franța. A beneficiat de burse de studii la Milano (Accademia di Belle Arti di Brera) și la Strasbourg-Mulhouse (HEAR).

Ioana Niculescu-Aron – 3D Hotel (The third) – Pictură, Instalație
Artiști invitați: Ciprian Paleologu, Dimitrie Budiaci, Mirela Iordache și Sofia Ovejan
Vernisaj: Joi, 3 noiembrie 2017, 18:00-21:00.

Perioada expoziției: 23.11.2017 - 03.12.2017

Text: Simona Vilău

-------------------

Ar fi putut să fie pentru întoarcere înspre origine, înspre regăsire, înspre o lume a ideilor etc. Camera a rămas neatinsă, mumificându-se în amintirea ei, aceea care a înnoptat la acest hotel și a plecat fără urmă. A fost cercetat cazul acesta bizar și găsite obiecte – emblemă, conservate ca atare.

Un om este încolțit permanent de obiceiuri impuse de societate prin educație încă din copilărie, care ajung să îl formeze mai întâi, iar cu timpul să îl obosească, să îl apese și respectiv să îl deformeze. Aici se naște o eliberare, circulă prin aer și îmbibă pereții hotelului. Voiajorul își părăsește propria formă – aceea a rutinei și a obișnuitului și emană esența primă a condiției sale.

(Ioana Niculescu-Aron, A state of mind)

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe