Ministrul Culturii a susținut o conferință de presă referitoare la desfășurarea evenimentelor care vor marca Ziua Culturii Naționale

Comunicat de presă Publicat la: 15-01-2020

 Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a susținut astăzi, 14 ianuarie a.c., la sediul ministerului, o conferință de presă în cadrul căreia a prezentat principalele evenimente care vor marca ziua de 15 ianuarie, Ziua Culturii Naționale.

În cadrul conferinței, Bogdan Gheorghiu a anunțat faptul că Ministerul Culturii va serba Ziua Culturii Naționale, mâine, 15 ianuarie 2020, la Ateneul Român. La eveniment vor participa E.S. domnul Klaus Iohannis, Președintele României, E.S. domnul Ludovic Orban, Prim-ministrul României, alături de importante personalități culturale ale României. Menționăm că, după o perioadă lungă de timp, instituția noastră este organizatorul evenimentului de la Ateneul Român.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a salutat, totodată, inițiativa tuturor autorităților locale sau instituțiilor din teritoriu care au înțeles importanța acestei zile și vor organiza evenimente care vor avea loc atât în mediul urban, cât și în mediul rural.

La ora 18.00 va fi aprinsă, simbolic, „Flacăra Culturii”, într-o acțiune desfășurată simultan în toate orașele mari de pe întreg cuprinsul țării. Folosesc acest prilej pentru a mulțumi public autorităților locale cu care am inițiat discuții și care au fost exterm de receptive, atât în preluarea și transmiterea mesajului unitar, dar și în organizarea de acțiuni care să se alăture inițiativei ministerului”, a declarat Ministrul Culturii.

Ziua Culturii Naționale a fost stabilită prin Legea nr. 238 din 7 decembrie 2010, iar de atunci este sărbătorită în fiecare an, în data de 15 ianuarie, dată care marchează nașterea marele poet Mihai Eminescu.

Totodată, anul acesta Ministerul Culturii a alocat sprijin financiar în vederea derulării a 10 proiecte şi acţiuni culturale dedicate Zilei Culturii Naţionale, proiecte care se vor desfășura, pentru prima data, în aceeași zi de 15 ianuarie. Până acum erau alocate fonduri care puteau fi folosite pe tot parcursul anului, dar care nu mai aveau legatura cu această zi. Proiectele câștigătoare sunt disponibile pe web-site-ul Ministerului Culturii.

 „Cultura se clădește zi de zi, câte puțin, intrând într-un muzeu, deschizând o carte, privind o pictură. Să reaprindem această Flacără, deoarece totul începe cu fiecare dintre noi. Cultura este moștenirea socială pe care o oferim copiilor noștri, pe care o lăsăm tinerilor români de pretutindeni”, a mai punctat Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, în cadrul conferinței de presă.

 
Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe