Ziua Culturii Naționale, celebrată la Ateneul Român

Comunicat de presă Publicat la: 16-01-2020

Ministerul Culturii a celebrat Ziua Culturii Naționale ieri, 15  ianuarie, în prezența E.S. domnului Klaus Iohannis, Președintele României și a E.S. domnului Ludovic Orban, Prim-Ministrul României, printr-un concert extraordinar organizat la Ateneul Român.

Concertul a fost susţinut de Orchestra Română de Tineret, dirijată de Gabriel Bebeşelea, iar deschiderea evenimentului a fost realizată de către corul de copii Cantus Mundi.

Alături de Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, Președintele României, Klaus Iohannis și Prim-Ministrul Ludovic Orban au susținut alocuțiuni în care au punctat importanța Zilei Culturii Naționale și spiritul creator pentru românii de pretutindeni. Alocuțiunile au avut loc după ceremonia de omagiere a 170 de ani de la nașterea poetului de geniu, Mihai Eminescu, prin depunerea de coroane de flori la statuia acestuia din fața Ateneului Român.

Evenimentul s-a bucurat de prezența unui public numeros, iar printre cei peste 700 de invitați s-au numărat personalități marcante ale culturii românești, fostul președinte al României, E.S. Emil Constantinescu, membri ai corpului diplomatic, dar și actuali și foști miniștri ai aparatului guvernamental.

Personalități precum Mariana Nicolesco, Felicia Filip, Cristi Minculescu, Margareta Nistor sau Vasile Muraru au aplaudat la scenă deschisă arii precum Rapsodia nr. 1 în La major a lui George Enescu sau Balada lui Ciprian Porumbescu.

Ministerul Culturii își propune să acționeze de o manieră care să genereze efecte concrete pentru îmbunătățirea relației dintre mediul cultural și societate. În acest sens, vom demara o amplă campanie de promovare a culturii prin dialoguri între artiști, autori și tineri“, a declarat Bogdan Gheorghiu în cadrul evenimentului.

Menționăm că, după o lungă perioadă de timp, Ministerul Culturii a fost organizatorul principal al evenimentului de la Ateneul Român.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe