„Alecsandri’s Garden” – un spectacol inedit al regizorului Ovidiu Lazăr

Miercuri, pe 21 iulie, când se împlinesc 200 de ani de la nașterea lui Vasile Alecsandri, Teatrul Național din Iași, care îi poartă numele încă din anul 1956, s-a hotărât să îi aducă poetului și, mai ales, dramaturgului pașoptist un omagiu prin spectacolul Alecsandri’s Garden, creat și pus în scenă de regizorul Ovidiu Lazăr.

Spectacolul promite să fie unul inedit, adunând personaje cheie din opera lui Alecsandri, tipologii despre care am putea spune, fără a ne hazarda prea mult, că sunt valabile și astăzi. Îi vom vedea prinzând viață pe Doamna N., Paraponisitul, Kera Nastasia, Clevetici sau chiar pe vestita Chiriță, aflată acum în voiaj.

Ovidiu Lazăr despre Alecsandri’s Garden:
„Construit la două sute de ani de la nașterea lui Alecsandri, acest spectacol nu este nici omagiu, nici serbare, nici restituire, nici demonstrație… E doar un spectacol născut din harul și din energiile unei echipe care crede în Teatru ca formă de viață și de viețuire. O echipă care m-a ajutat să fiu eu însumi ca om de Teatru și să exprim scenic ce cred despre Alecsandri și despre o parte a lumii în care trăim. O echipă căreia îi mulțumesc cu tot ce sunt acum – aici – astăzi. Alecsandri e realist și absurdviu și magic. Dacă eliberezi cânticelele comice de regionalisme și de arhaisme, și dacă le aduci în limba română actuală, vei avea surpriza de a crede că au fost scrise acum-aici-astăzi.”

Așadar, miercuri, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” vă așteaptă în Grădina de la Cub, de la ora 20:30, ca să sărbătoriți dublul centenar al dramaturgului român bucurându-vă de un spectacol care demonstrează contemporaneitatea viziunii alecsandrești: Alecsandri’s Garden. Din distribuție fac parte actorii Diana Roman, Oana Sandu, Radu Homiceanu, Dumitru Georgescu, Georgeta Burdujan, Ionuț Cornilă, Mălina Lazăr, Horia Veriveș, Tatiana Ionesi, Alexandru Horga, cu participarea neprețuită și (în)cântătoare a domnilor Ioan Ursulescu, Bogdan George Ionescu și Radu Cătălin Grăjdeanu.

Publicat în EvenimenteRecomandat0 recomandări

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *