Am un vis: Revista TIMPUL – Portal de Cultură

„Scrieţi, băieţi, orice, numai scrieţi!”, Ion Heliade – Rădulescu.

Timpurile se schimbă și trebuie să ținem și noi pasul cu aceste schimbări. Revista TIMPUL se va transforma în portal de cultură. Situația generală în țară, dar și în întreaga lume, s-a schimbat profund într-o foarte scurtă perioadă. 

Cu bune sau rele, tehnologia intrase în forță de foarte mult timp în viața noastră, însă acum este mai mult decât necesară. Cu toții trebuie să ne adaptăm rapid la noile vremuri.

Într-o perioadă când vrând-nevrând trebuie să ne distanțăm fizic, avem nevoie totuși să fim mai aproape, să comunicăm mai mult, să facem mai multe lucruri cu sens decât până acum.

Am un vis: că vom face aici la Revista TIMPUL o platformă culturală unde oamenii se vor întâlni, vor comunica, se vor informa, vor învăța lucruri noi, vor face ceva care le va schimba în bine viața.

Nevoia de cultură este mai mare și mai presantă ca oricând. Și nu doar de lectură, de a merge la un muzeu sau un concert, la teatru sau la film… Avem cu toții nevoie să facem ceva semnificativ, iar una dintre soluții este să devenim creatori de cultură. O nevoie valabilă acum nu doar pentru cei mai talentați și mai pricepuți în a mânui cuvântul sau instrumentul muzical, de a juca pe o scenă sau a picta un tablou. Tinerii simt că și ei pot și trebuie să să pună și ei o cărămidă, cât de mică, la edificiul culturii. Aproape că a devenit o datorie și pentru ei, pentru cei mulți.

Am un vis: că mii și mii de tineri vor veni pe platforma noastră și vor începe să scrie. Le oferim tuturor posibilitatea de a-și crea propria lor Revistă Locală TIMPUL: 3-4 tineri împreună cu un profesor sau coordonator pot în acest moment să aibă revista lor. Vrem să constituim Reviste Locale TIMPUL în licee, în universități, în sate, în orașe mari și mici, în diverse comunități și, bineînțeles, în diaspora.

Vom constitui și Reviste Tematice care vor contribui la secțiunile revistei principale: Timpul Literatură, Timpul Arte, Timpul Muzical, Timpul Filosofie, Timpul Juridic, Timpul Politic, Timpul Economie, Timpul Comunicare.

Știm cu toții care este sistemul educațional în România, neajunsurile pe care le are și eficiența limitată. De aceea vom oferi cursuri online gratuite susținute de personalități din diverse domenii: în Jurnalism, Literatură, Istoria Artei, Istoria Muzicii, Scriere Creativă, Comunicare, Juridic, Economie, Filosofie.

Nu este suficient să educăm doar elitele; suntem obligați să oferim șansa fiecărui copil din această țară de a putea crește, de a putea învăța, de a putea să-și atingă potențialul. Am un vis: că sute și chiar mii de tineri vor absolvi aceste cursuri și vor începe la rândul lor să îi educe pe alți tineri din comunitățile lor. Și sperăm ca și copiii românilor plecați peste hotare în căutarea unui trai mai bun să nu uite de România și să adere și ei în număr cât mai mare la acest proiect.

Și mai am un vis: că vom crea TIMPUL TV, o televiziune online, prin care vom putea ajunge în fiecare casă, la fiecare tânăr și vom transmite multe, foarte multe evenimente culturale, și cursurile noastre, și dezbaterile noastre cu invitați de calitate.

Asta este ceea ce ne dorim, aici, în cadrul proiectului Revista TIMPUL – Portal de cultură. Și putem reuși, cu tenacitate, determinare, viziune și organizare. Dar nu putem reuși singuri, ci doar împreună cu foarte mulți oameni care înțeleg că este nevoie să facem ceva pentru a mișca cumva lucrurile în această țară. Și lucrurile pot fi mișcate în special prin Cultură, prin Educație.

Acesta este proiectul nostru. Monșer, let’s have a big like for culture!

Publicat în EditorialRecomandat9 recomandări

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  1. Bună ziua! Am răspuns invitației de a fi editor al revistei “Timpul” și trebuie să mă înregistrez.

Evenimente viitoare