Bolshoi și arta în pandemie

După cum mai toate instituțiile de cultură au găsit modalități de a încînta publicul, era de așteptat ca și prestigiosul Bolshoi să-și continue activitatea.

Întors recent din Sevastopol, unde a participat la Fesivalul International de Operă și Balet ”Chersonesos”, dînd 5 reprezentații, fiind și primele  după pandemie, compania moscovită a făcut deja planul noii stagiuni. Începînd cu 6 septembrie are loc și primul spectacol de operă, cînd artiști ca Anna Netrebko și Elchin Azizov vor fi protagoniști în ”Don Carlos”. În ce privește baletul, pe 12 septembrie se va juca ”Don Quixote”, reprezentația fiind dată pentru doctorii care au salvat vieți în această perioadă.

În total se pregătesc 10 premiere pentru noul sezon (3 de balet și 7 de operă), ca de altfel și diferite festivaluri, concerte de Filarmonică, tururi în Europa și Argentina și găzduirea unei competiții internaționale de balet.

Bolshoi nu a uitat de publicul său nici în vremea pandemiei, de-a lungul a cîtorva luni compania punînd la dispoziție , în mod gratuit, numeroase înregistrări din timpul stagiunilor anterioare – acestea fiind, avînd în vedere renumele și prestanța teatrului, o adevărată comoară pentru iubitorii de artă.

Ne așteptăm, așadar, la un real succes pentru sezonul viitor, care va fi, de altfel, al 245-lea!

Publicat în ActualitateRecomandat0 recomandări

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente viitoare