„Caravana TVR 3” pornește din nou la drum prin țară

Proiectul este realizat de studiourile teritoriale TVR din Cluj, Iaşi, Craiova şi Timişoara. Programul va fi difuzat în fiecare sâmbătă, de la ora 17.00, pe TVR 3.

„Caravana TVR 3” porneşte din nou la drum prin țară! Vara aceasta, la TVR 3 vom afla povești de succes ale comunităților din România, vom descoperi evenimentele şi personalităţile diferitelor regiuni din România, toate reflectând specificul zonei.

Realizat alternativ de studiourile TVR din Cluj, Iaşi, Craiova şi Timişoara, în perioada 26 iulie – 28 august, programul „Caravana TVR 3” se desfășoară sub sloganul „La tine acasă” și va fi transmis sâmbăta, de la ora 17.00, de fiecare dată din alt loc.

Prima oprire a „Caravanei TVR 3” a fost pe 26 iunie, la Ciugud, în județul Alba, o comună care a uimit România la începutul pandemiei, când a părut desprinsă dintr-un serial SF, localitate ce poate fi un model de bune practici în administrația locală ca promotor al conceptului de Smart Village.

Apoi, sâmbăta aceasta, pe 3 iulie, echipa TVR Craiova ne conduce prin Oltenia, în județul Vâlcea, la Complexul Muzeal Măldărești, ce reunește Culele Greceanu și Duca, dar și Casa Memorială I. G. Duca. Ridicate de boieri olteni, ca măsură de apărare, culele au dăinuit până în zilele noastre, făcând dovada rezistenței lor. Însă construcțiile de la Măldărești nu sunt singurele atracții din zonă, foarte aproape fiind Horezu, cu celebra ceramică și cunoscuta ctitorie brâncovenească, Mănăstirea Hurezi și Trovanții de la Costești – un geoparc natural spectaculos.

TVR Iaşi va face primul său popas în judeţul Neamţ, spaţiu cu o veche istorie şi un relief magnific, iar pe 10 iulie vom cunoaşte oameni deosebiţi, cu preocupări diverse şi performanţe în domeniile lor.

Jurnaliștii de la studioul teritorial din Timișoara vor duce și ei Caravana TVR 3 în zone cu un mare potențial turistic, cunoscute sau mai puțin știute, mult vizitate sau încă nedescoperite.

După două luni, „Caravana TVR 3” se oprește și la București, pentru a participa la cel mai important eveniment cultural al anului: Festivalul Internațional George Enescu, care se va deschide pe 28 august.

Așadar rămâneți aproape de TVR 3, urmează o vară în care „Caravana TVR 3” ne va plimba prin locuri istorice și peisaje de poveste, ne va prezenta oamenii zonei, producători locali, antreprenori, artiști, oameni de cultură sau pur și simplu localnici. În fiecare sâmbătă, de la ora 17.00, pe TVR 3.

Surse: https://www.facebook.com/fanTVR3/, http://tvr3.tvr.ro/—caranava-tvr-3—-vine—-la-tine-acasa—-_32789.html

Publicat în ActualitateRecomandat0 recomandări

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *