Concursul Internațional „George Enescu” continuă și pe timp de pandemie

Sub motto-ul „Music must go on”, o parafrază superbă a celebrului refren „The show must go on”, organizatorii Concursului Internațional „George Enescu” se adaptează vremurilor grele în care trăim și își propun, anul acesta, să creeze condițiile perfecte pentru ca evenimentul să se desfășoare fără cusur.

Deși toate cele 21 de concerte și recitaluri vor avea loc în spațiul online, cea de-a șaptesprezecea ediție ne promite a fi la fel de spectaculoasă ca și cele de până acum. Pe lângă competiția propriu-zisă, vom avea parte și de două audiții, în premieră, a unor compoziții autohtone impresionante: „Brahmsodia op. 169” a lui Dan Dediu, un triplu-concert pentru vioară, violoncel și pian și „Concert pour clarinette et orchestre” de Alexandru Murariu, câștigător al „Premiului pentru compoziție” din cadrul Concursului Internațional „George Enescu” (2018). 

În ciuda virusului, care îi amenință la tot pasul, interpreții de muzică clasică nu s-au speriat, în cadrul aceastei ediții înregistrându-se 272 de concurenți, din peste 42 de țări, la secțiunile vioară, violoncel, pian și compoziție.

Concertele vor fi înregistrate și postate apoi pe platforma online a concursului, în perioada 29 august-20 septembrie, însă semifinalele și marea finală au fost programate pentru anul viitor, deoarece organizatorii își doresc ca acestea să se petreacă în același mediu intim și cald al sălii Ateneului Român din București. 

Biletele și abonamentele vor putea fi achiziționate de pe Eventim, iar elevii, studenții și profesorii de la școlile, liceele și universitățile de muzică vor avea acces gratuit.

Sursă foto: https://www.festivalenescu.ro/

Publicat în ActualitateRecomandat0 recomandări

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente viitoare