Cultură și pandemie: In Context – artă contemporană și ecologie la Slănic-Moldova

Păstrându-și nonconformismul specific, arta contemporană revitalizează stațiunea Slănic-Moldova, chiar și acum, în situațiile cele mai critice.

Totul se datorează proiectului cultural In Context, desfășurat în fiecare vară, începând cu anul 2017. Scopul este atât de a promova noile direcții culturale, cât și de a exploata potențialul turistic si geografic al perlei Moldovei.

Ajuns la a IV-a ediție, In Context Slănic-Moldova a reușit să readucă la viață fosta termocentrală a hotelului UGSR, acum transformată în Centrala Artelor In Context; printre realizările anilor trecuți se numără renovarea interioară a centralei, înființarea Monumentului lui Euclid, etc.

Anul acesta, o importanță majoră a avut-o artistul Dan Perjovschi care a desenat fațada de sticlă a clădirii și a ținut un vernisaj pe tema pandemiei. Din păcate, festivalul de muzică experimentală al acestei ediții a fost anulat.

In Context Slanic-Moldova este un proiect cultural gândit de artista Alina Georgiana Teodorescu. Fiecare ediție a constituit mediul propice melanjului artistic, având participanți internaționali.

Pe termen lung, In Context isi propune să devină „un centru de artă contemporană, ecologie și dezvoltare umană, un laborator de învățare transdisciplinară prin artă și știință ca modalități complementare de explorare a lumii”, conform informatiilor publicate pe site-ul oficial.

Publicat în ActualitateRecomandat0 recomandări

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente viitoare