Cultura supraviețuiește în pandemie: soluții noi, spectacole în aer liber

De la începutul pandemiei de Covid-19, întreagul mediu cultural românesc a avut de suferit, teatrele, cinematografele fiind închise, iar concertele și spectacolele anulate. Cei care lucrează în acest domeniu și-au suspendat activitățile săptămâni la rând, însă, din luna iulie a acestui an, o parte din instituțiile culturale și-au reluat spectacolele, respectând măsurile de prevenție a răspândirii coronavirusului impuse de lege. Reprezentațiile teatrale și evenimentele cinematografice s-au mutat în aer liber: în parcuri, grădini sau pe acoperișul marilor teatre din București ori din alte orașe ale lumii, fiecare organizator fiind nevoit să implementeze o strategie pentru ca populația să se poată bucura de experințe culturale la nivelul celor desfășurate înainte de pandemie.

De exemplu, TIFF (Transylvania International Film Festival) a avut loc la Cluj, între 31 iulie și 9 august, în aer liber și fără petreceri. În contextul actual, în lumea evenimentelor culturale mainstream, organizatorii s-au inspirat din concertele internaționale „drive-in”, iar casa de producție Global Records a organizat un concert la Romexpo, în București, cu o parte dintre artiștii din România, ei putând fi ascultați din confortul mașinii personale. Locuitorii Teheranului, capitala Iranului, au putut viziona în luna mai a acestui an filme din mașina proprie, la un cinematograf în aer liber, notează Radio Europa Liberă Moldova.

Prima ediție de la București Cinema in the park

Urmând exemplul acestora, Radio Europa FM și Birra Moretti organizează prima ediție din București Cinema in the park, care va debuta joi, 20 august, la fostul cinematograf de vară din Parcul Herăstrău, cu celebra peliculă To Rome With Love, în regia lui Woody Allen. 

Accesul este gratuit, însă locurile sunt limitate, iar cei care doresc să participe la eveniment trebuie să se înregistreze direct prin intermediul paginii de Facebook a acestuia, primind apoi formularul de confirmare. În contextul pandemiei, organizatorii anunță că vor fi amplasate scaune mobile și pături pentru grupuri de maxim trei persoane (din aceeași familie). Se va păstra o distanță de minim 2m între grupuri, iar purtarea măștii este obligatorie.

Accesul este permis începând cu ora 20:30, iar spectacolul va avea loc în intervalul 21:00-23:00.

Publicat în ActualitateRecomandat0 recomandări

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente viitoare