D. A. M. – un proiect interdisciplinar inițiat de UNAGE

„SĂPTĂMÂNA DANSULUI CONTEMPORAN ÎN IAȘI” este un proiect dezvoltat și coordonat de Lorette Enache, sub egida Universității Naționale de Arte „George Enescu” reprezentată în primul rând de Facultatea de Teatru, secția coregrafie.

Ne adresăm publicului larg – public deschis și nonconformist din toate zonele artistice – să participe la propunerile tinerilor sinergetici ai UNAGE, propuneri culturale care investighează corporal, sonor, vizual, tiparele conservatoare ale dansului, recomandând o traiectorie discontinuă dimensiunilor coregrafice.

Proiectul D. A. M. (Dans. Artă. Multidisciplinaritate) s-a concretizat ca o necesitate a zonei instituționalizate în cadrul UNAGE, a spațiului coregrafic, unde se formează viitorii coregrafi. Universitatea Națională de Arte „George Enescu” are o strânsă legătură și un parteneriat oficial cu Teatrul Național „Vasile Alecsandri”.

Proiectul interdisciplinar este dedicat domeniului artelor performative și are ca scop promovarea dansului contemporan în Iași, educarea unui public cât mai deschis către artele contemporane și afirmarea tinerilor creatori coregrafi, absolvenți ieșeni.

Acest produs își propune sincretismul artelor și invită în spațiul coregrafic actori, artiști vizuali, muzicieni, dansatori. Prin această manifestare culturală generală a proiectului, ne propunem să familiarizăm publicul cu acest gen de dans și, anume, dansul contemporan, urmărind să evidențiem, să susținem și să creăm un mediu optim pentru un schimb de generații la nivel creativ. În cadrul acestui amplu concept, propunem prin fiecare proiect un demers original și novator în susținerea și promovarea tinerelor generații pe care spațiul cultural ieșean îl va propune oferind publicului posibilitatea de a lua contact cu creațiile notabile ale tinerilor coregrafi ieșeni.

Din echipa de organizatori fac parte Lorette Enache (coordonator proiect și coregraf), Lavinia Lazăr (responsabil comunicare & PR), Aurel Asanache (artist vizual) și Ovidiu Ivan (asistent PR). Partenerii proiectului sunt Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași, Galeria Aparte, Galeria de Artă DANA și Teatrul din Stejar. Sponsorul pentru serile de 28, 29 și 30 iunie, în cadrul Dezbaterilor, este crama Domeniile Averești. Partenerii media ai proiectului sunt Radio Iași, TVR Iași, Viva FM, Radio Hit, Revista TIMPUL și Impact FM.

Proeictul D. A. M. (Dans. Artă. Multidisciplinaritate) – „SĂPTĂMÂNA DANSULUI CONTEMPORAN ÎN IAȘI” – face parte din seria de activități performative, expoziționale, editoriale și discursive realizate în cadrul proiectului „Baza Extinsă de Activități și Practici în ARTE – Baza Aparte Extinsă”, un proiect al Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași.

Publicat în EvenimenteRecomandat1 recomandare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *