Dan Perjovschi – comunicat de presă

În primele zile din Octombrie 2020, concomitent cu începerea noului an universitar, renumitul artist contemporan Dan Perjovschi a realizat o intervenție murală pe fațada Galeriei Aparte din cadrul Universității Naționale de Arte George Enescu din Iași. Desenele artistului, care au putut fi admirate pe pereții sau geamurile unor muzee, galerii și spații de artă contemporană prestigioase din întreaga lume, precum MoMA New York, Tate Modern din Londra sau Centre Pompidou, Paris, pot fi privite de acum și în Iași. Este una dintre puținele lucrări de acest gen realizate în România și prima lucrare de spațiu public pe care artistul o realizează în Iași, unde acesta a absolvit studiile universitare. 

Dan Perjovschi a răspuns invitației lansate de artistul ieșean Dan Acostioaei în cadrul proiectului „Societatea antreprenorială a studenților – Arte Vizuale și Design: Consolidarea unui climat educațional adaptat la schimbările pieței muncii” de a transmite studenților și publicului acestei galerii universitare reflecțiile sale asupra condiției artei contemporane, a educației artistice și a dificultăților cu care artiștii se pot confrunta astăzi. Cu acest prilej, artistul a realizat și un atelier (master class) cu studenți ai secției de artă murală, împărtășindu-le acestora din prețioasa sa experiență acumulată pe scena de artă internațională. Desenele lui Dan Perjovschi vor putea fi vizionate de publicul ieșean nu doar cu ocazia expozițiilor realizate în acest laborator de forme și idei, aducând astfel un binevenit suflu modern acestui spațiu artistic mai puțin cunoscut de publicul larg. 

Sursă foto: https://www.facebook.com/Societatea-Antreprenorial%C4%83-Studen%C8%9Beasc%C4%83-FAVD-Ia%C8%99i-100697885146415

Publicat în ActualitateRecomandat0 recomandări

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente viitoare