Educația despre drepturile omului continuă și în pandemie

Festivalul de film documentar despre drepturile omului One world Romania își continuă demersul de a educa societatea și pe timpul pandemiei de Covid. Deși, inițial, evenimentul trebuia să aibă loc în luna martie, organizatorii nu s-au lăsat descurajați de situație și au luat toate măsurile necesare pentru ca a treisprezecea ediție să se poată desfășura, în condiții optime, în perioada 21-30 august.

Anul acesta tema va fi Celălalt, însumând prin acest termen diversitatea culturală, minoritățile, fie ele rasiale ori sexuale, și atitudinea omului „normal” în fața anomaliilor.

Scopul acestor exemple nu este de vă antagoniza sau îndepărta. Dorința colegilor mei și a mea pentru această ediție nu este de a pune în discuție gusturile personale, ci de a înțelege împreună cu publicul nostru originile acestei diversități de manifestări culturale prin filme, dezbateri și evenimente inedite, pe parcursul celor zece zile de festival. (Andrei Rus, coordonatorul proiectului One World Romania, despre așteptările pe care el și colegii săi le au de la ediția de anul acesta)

Peliculele alese sunt producții atât autohtone, cât și străine, iar acestea vor putea fi urmărite și în mediul online, pe platforma festivalului, dar și în aer liber, în următoarele spații special amenajate pentru publicul doritor: Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului, Contego – The Coffee Factory, Institutul Balassi și Verde Stop Arena. Biletele și abonamentele pot fi achiziționate de pe internet, iar programul complet al evenimentelor poate fi descărcat de pe site-ul oficial dedicat festivalului: https://festival-oneworld.ro/l/ro/

Publicat în ActualitateRecomandat0 recomandări

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente viitoare