Încarc Evenimente

« All Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.
apr. 26

„Comportament cameleonic”, spectacol-lectură în regia lui Ovidiu Lazăr, la CUB

aprilie 26 @ 19:00 - 20:00

A doua ediție a proiectului „Lecturi³” continuă cu noul spectacol-lectură „Comportament cameleonic”, un text al autoarei Elena Stan, în regia lui Ovidiu Lazăr. Evenimentul va avea loc luni, 26 aprilie, de la ora 19:00, la Teatru³. Publicul se va bucura de prezența pe scenă a actorilor Daniel Busuioc și Brândușa Aciobăniței. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Despre textul cu care a participat la această ediție a proiectului „Lecturi³”, Elena Stan scrie:

„Piesa de teatru Comportament cameleonic surprinde atitudinea omului care încearcă să identifice oportunități și în situații de criză și care consideră că este deținătorul adevărului suprem.

El se consideră un damnat al societății, fiindcă oamenii obișnuiți din jur nu pot să îi identifice genialitatea. În realitate, personajul și-a ratat viața, fiindcă s-a complăcut în situația de a nu întreprinde nimic concret în dezvoltarea sa personală.

Trecând prin toate categoriile estetice ale genului dramatic, piesa într-un act, cu un singur personaj, surprinde: faza de negare, teroarea și bravada, personajul trecând foarte repede dintr-o extremă în cealaltă.

Toma Necredinciosul simte nevoia să se justifice și face acest lucru, acuzând categorii socio-profesionale diferite, politicienii, părinții, întreaga societate.

Tot universul a complotat la nefericirea lui! Limbajul utilizat este al unei persoane care se consideră centrul lumii și dorește să stăpânească universul prin felul său de a vorbi.

Comportament cameleonic este o oglindă perfectă a realităților social-politice ale acestor vremuri.

Finalul acestei piese de teatru este deschis, fiindcă spectatorul este invitat să își imagineze deznodământul dorit.”

Detalii

Dată:
aprilie 26
Oră:
19:00 - 20:00
Eveniment Category:
View Event Website

Loc de desfășurare

Teatrul la Cub
Strada Ion C Brătianu
Iași, Iași 700074
+ Hartă Google
Telefon:
0232 255 999
View Venue Website

Organizator

Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași