Încarc Evenimente

« All Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.
ian. 28

Regele Ferdinand I și reformele Marii Uniri. 100 de ani de la Reforma Agrară – Expoziție foto-documentară, la Muzeul Național Cotroceni

ianuarie 28 - martie 7

În perioada 28 ianuarie – 7 martie 2021, Muzeul Național Cotroceni aduce în fața publicului vizitator expoziția foto-documentară Regele Ferdinand I și reformele Marii Uniri. 100 de ani de la Reforma Agrară, eveniment ce ilustrează etapele Reformei agrare din anul 1921, modul de aplicare și procedurile de expropriere și împroprietărire, aspecte ale dezvoltării agriculturii românești și a vieții țăranului în perioada interbelică. Cu alte cuvinte: un moment fondator, înscris în traseul de modernizare a României Mari.

Expoziția deschide și seria manifestărilor ocazionate de aniversarea a 30 de ani de la înființarea Muzeului Național Cotroceni, în anul 1991, instituție reper în rândul muzeelor cu specific memorialistic, un spațiu al dezbaterii și al dialogului artistic, al promovării valorilor istoriei și artei, în conformitate cu cerințele actuale ale muzeologiei.

Ulterior, expoziția va fi itinerată în mai multe orașe din țară.

Expoziția va putea fi vizitată în Spațiile medievale ale Muzeului Național Cotroceni, în baza unei programări prin telefon, la numărul 021.317.31.07 sau prin email la adresa vizitare@muzeulcotroceni.ro. Săptămânal, pe întreaga durată a expoziției, specialiștii muzeului vor oferi publicului, prin intermediul unor Tururi ghidate, informații suplimentare despre acest moment fondator al României Mari.

Detalii

Începe:
ianuarie 28
Se termină:
martie 7
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Muzeul Național Cotroceni
București, + Hartă Google
View Venue Website

Organizator

Muzeul Național Cotroceni
Telefon:
021.317.31.07
View Organizer Website