Încarc Evenimente

« All Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.
ian. 14

„Sindromul Quijote” – spectacol dedicat Zilei Culturii Naționale, pe textul câștigător al proiectului Lecturi³

ianuarie 14 - ianuarie 15

Teatrul Național Iași anunță spectacolul „Sindromul Quijote” de Carmen Dominte, pe 14 și 15 ianuarie, la Sala Studio, de la ora 18:00, un eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale. Piesa a fost desemnată câștigătoarea primei ediții a proiectului „Lecturi³” derulat de Teatrul Național în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române și revista Alecart, având ca scop promovarea dramaturgiei românești contemporane.

Distribuție: Dumitru Georgescu, Doina Deleanu, Adi Carauleanu

Regie: Radu Ghilaș

Scenografie: Rodica Arghir

Video design: Andrei Cozlac

Muzică originală și prelucrări: Odry Bârcă

Despre „Sindromul Quijote”, autoarea Carmen Dominte scrie:

„Piesa de teatru spune povestea a trei personaje și a unei seri de sâmbătă care le va afecta viața pentru totdeauna. Este povestea unei crime așa cum poate fi citită în ziar sau urmărită la Știri.

Piesa nu încearcă să găsească soluții ci doar scoate în evidență golul imens pe care fiecare faptă, fiecare gest, fiecare cuvânt rostit sau fiecare moment de tăcere îl ascunde. Realitatea, la rândul ei, este ascunsă bine după infinite straturi de aparențe. În definitiv, doar aparențele par să conteze; și totuși în spatele lor se află o mamă pentru care viața este o listă de obiective care trebuie bifate, un tată pentru care poezia este doar o formă de slăbiciune și un fiu care încearcă să fie perfect, așa cum i se ceruse.

Sindromul Quijote este sindromul pe care îl trăiește fiecare personaj, este boala care distorsionează realitatea, este masca pe care toți o prezintă lumii. Este un sindrom pe care fiecare îl descoperă, îl simte și îl respinge iar, în cele din urmă, îl acceptă ca pe o stare permanentă.”

Următoarele reprezentații sunt programate pe 29 și 30 ianuarie.

 

Detalii

Începe:
ianuarie 14
Se termină:
ianuarie 15
Eveniment Category:
Sit web:
https://www.facebook.com/events/204718421011296/

Loc de desfășurare

Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași
Strada Agatha Bârsescu nr. 18
Iași,Iași700074România
+ Hartă Google
Telefon:
0232 255 999
Sit web:
teatrulnationaliasi.ro