Expoziția de arte vizuale și lansarea albumului de artă „Profesori de ieri și de astăzi”

Viaţa cotidiană şi fără excepţie şi lumea artei s-au schimbat profund în această perioadă pe care o traversăm la nivel mondial, așa încât reconfigurarea activităților creative într-o lume virtuală va avea, în mod cert, consecințe surprinzătoare în evoluția artelor vizuale.

Repoziționarea artelor într-o realitate digitalizată conduce la schimbarea modului de percepţie a expozițiilor de arte vizuale, care, prin eliminarea distanţelor şi graniţelor geografice, deschide noi oportunități și provocări artiștilor, făcând posibile inepuizabile interconexiuni.

Expoziția Profesori de ieri și de astăzi, deschisă astăzi 31 octombrie 2020 la  Galeria „Universitas”/ Casa Balș,face parte din suita evenimentelor artistice organizate de Universitatea  Națională de Arte „George Enescu” cu prilejul aniversării a 160 de ani de la înființarea primelor instituții de învățământ artistic modern la Iași.

Proiectul expozițional vernisat în mediul virtual este un eveniment artistic de notorietate pe scena culturală ieșeană, regăsind pe simeze lucrări de artă din toate specializările artelor vizuale:  pictură, sculptură, grafică, artă murală, design, arte textile, conservare – restaurare, fotografie – procesarea computerizată a imaginii,  semnate de cadre didactice de la Facultatea de Arte vizuale și Design. Expoziția sintetizează într-o colecție unică și dinamică demersul artiștilor vizuali ieșeni, sincronizat mediului artistic contemporan aflat într-o continuă dezvoltare.

Eleganța stilistică corelată cu pluralitatea ariilor tematice, diversitatea tehnicilor plastice și expresiile vizuale folosite, varietatea cromaticii și compunerea ingenioasă de forme și structuri creează, în ansamblu, o armonie vizuală ce reflectă dialogul afectiv și statornic dintre generații, colegi de breaslă, cristalizând un peisaj artistic demn de Centrul Cultural Ieșean.

Cu acest prilej a fost lansat albumul de artă al expoziției Profesori de ieri și de astăzi ce vine ca o întregire a evenimentului, înscriindu-se în arhiva artistică a universității de arte, fiind un bun prilej de promovare a Iașului cultural și universitar.

Editarea Albumului de artă reprezintă o oportunitate, mai ales pentru tânăra generaţie de artişti, de a cunoaşte istoria și evoluția Universităţii Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, personalităţile marcante care au pus bazele învaţământului artistic ieşean, precum și demersul susținut al noilor generații de profesori în promovarea valorilor creației artistice și cercetării științifice, în misiunea de asigurare a unui proces educațional artistic de calitate.

Mulțumiri și felicitări tuturor artiștilor expozanți, colaboratorilor, precum și Primariei Municipiului Iași pentru sprijinul acordat în realizarea proiectului expozițional.

          La mulți ani Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași!

Publicat în Actualitate, Arte vizuale, Cultură, Editorial, ExpozițieRecomandat1 recomandare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *