Expoziție – Vernisaj „Gânduri” de Adriana Rusu

Pictura este o modalitate nobilă de a transfigura sentimentele în culoare, iar tehnica și măiestria sunt elemente care duc la o creație artistică desăvârșită. Un astfel de artist, care cunoaște profunzimea culorilor și care prin intermediul lor transmite gânduri, idei și pasiuni este Adriana Rusu.                                                                 

Dna Adriana Rusu aduce o poveste cromatică deosebită pentru public, cu prilejul primei expoziții personale a domniei sale: un debut matur, cu o tematică diversă și un limbaj plastic bogat. Nuanțele, tonurile și gamele cromatice variază între tonalități reci și calde, fiind în strânsă legătură cu mesajul lucrării. Prin buna cunoaștere a acestora, Adriana Rusu transmite propriile gânduri, utilizând de asemenea o simbolistică care vine în completarea laturii cromatice.    

Astfel, tehnica, simbolurile și cromatica aparte creează imagini armonioase care au în spate gândurile artistei. Trecând în revistă doar câteva dintre lucrări, se pot remarca peisaje naturale, peisaje citadine, naturi statice, cu detalii de o minuțioasă atenție și o profundă virtuozitate.  Prin urmare, deja de la distanță, privind lucrarea, poți stabili subiectul acesteia, urmărind mai apoi detaliile conținutului pentru a descoperi simbolurile ce înfățișează gânduri și sentimente ale artistei.

Conectând aceste elemente se țese adevărata poveste a expoziției – poveste ce este tradusă de către Adriana Rusu printr-un discurs vizual amplu. Pentru a afla mai multe detalii, semnificații și gânduri ce se află în spatele lucrării, vă invităm la vernisajul expoziției intitulate Gânduri, ce va avea loc vineri, 2 iulie la Sala Galeriile de la Ateneul Național Iași la ora 17:00.     

Publicat în EvenimenteRecomandat0 recomandări

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *