Fapte bune în prag de noul an

Sărbătorile din acest an au fost diferite, fără colindători, fără prieteni aproape și cu familia incompletă, dar, cel puțin, am avut toate cele necesare și ceva de pus pe masă… Însă, nu toți am fost atât de norocoși… Prea multe familii au sărbătorit acest Crăciun fără să aibă nimic pe mese, în frig și singuri…

 

Însă, în această privință, doar noi putem schimba ceva. Din puținul nostru putem face pentru alte persoane, ca lucrurile, la care doar visau, să se împlinească. Puțin câte puțin, o familie poate pune ceva zilnic pe masă, nu doar de sărbători.

Din cauza pandemiei COVID-19, este destul de greu să faci voluntariat, dar nu și pentru grupul de voluntari Interact Blaj, sponsorizat de clubul Rotary, care s-au gândit și la persoanele mai puțin norocoase, din zona lor, a căror condiție nu este foarte bună și care au trecut cu greu de această perioadă. Din propriile donații, 10 tineri au cumpărat alimentele necesare pentru 14 familii, au pregătit pachete și s-au asigurat că pe mesele acestora se vor găsi, măcar de Revelion, cele necesare unui trai decent.

Grupul de voluntari a fost format din 10 tineri, majoritatea elevi ai Colegiului Național ,,I. M. Clain” din Blaj: Șolea Andra Ioana, Oniga Andreea Simona, Mărginean Sebastian, Petruța Cristiana Ioana, Petruța Adelina, Popa Sebastian, Avram Nicolae, Morariu Bianca Maria, Isailă Sebastian Ioan și Raica Simona Ioana. Aceștia au colindat fiecare sat și au împărțit alimente, alături de un colind, cu entuziasmul specific vârstei.

Chiar dacă acum trecem printr-o perioadă mai ciudată, cu care nu ne-am mai întâlnit vreodată, ar trebui să nu uităm să fim buni unii cu alții și solidari, deoarece aceasta este singura modalitate prin care putem trece cu bine de aceste zile dificile. Nu uitați să dăruiți și să apreciați oamenii din jurul vostru!

Publicat în ActualitateRecomandat1 recomandare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *