Festivalul Internațional de Teatru Interferențe

Zilele acestea, Teatrul Maghiar de Stat din Cluj ne invită să participăm la cea de-a șasea ediție a Festivalului Internațional de Teatru Interferențe. Pentru că pandemia nu permite desfășurarea evenimentelor în sălile de spectacol, anul acesta, totul se va transfera în spațiul online.

În cele trei secțiuni propuse de organizatori, iubitorii de teatru și operă vor putea viziona reprezentații puse în scenă de unii dintre cei mai buni regizori.

Din prima secțiune, numită Orizonturi, fac parte spectacolele care erau destinate scenei Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, dar, pentru siguranța publicului, ele au fost mutate online. Propunerile pentru această secțiune sunt semnate de Josaf Nadl, Silviu Purcărete, András Urbán, Michal Dočekal, Gábor Tompa și mulți alții.

A doua secțiune celebrează, prin cele 11 spectacole, aniversarea a treizeci de ani de la înființarea Uniunii Teatrelor din Europa (UTE 30). Acestea sunt semnate de regizorii: Giorgio Strehler, Krystian Lupa, Lev Dodin, Declan Donnellan, Gábor Tompa, Alexandru Darie.

Ultima secțiune, OFF, este dedicată spectacolelor non-conformiste regizate de tineri vizionari precum Leta Popescu sau Cătălin Bocirnea ori reprezentațiilor organizate de teatrele independente din țară și nu numai.

Printre cele mai promițătoare spectacole se numără: Tragedia omului (Madách Imre), Iulius Caesar (William Shakespeare), Victor sau copiii la putere (Roger Vitrac) – toate regizate de Silviu Purcărete –, Faust (Goethe) – în regia lui Giorgia Strehler –, Rinocerii (Eugen Ionescu) – pus în scenă de Gabor Tompa.

Cele peste treizeci de reprezentații dramatice vor putea fi vizionate online, accesând pagina oficială a Teatrul Maghiar de Stat din Cluj (http://www.interferences-huntheater/); spectacolele din secțiunea OFF pot fi găsite pe pagina de Facebook a evenimentului (https://www.facebook.com/Interferences.Festival). Fiecare dintre acestea poate fi subtitrat în limbile română, engleză ori maghiară și sunt disponibile online doar 24 de ore.

Publicat în Actualitate, Cultură, Evenimente, Recomandate, TeatruRecomandat0 recomandări

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *