Festivalul Internaţional din Edinburgh învinge pandemia

Organizatorii Festivalului Internaţional din Edinburgh au răspuns provocării impuse de pandemia actuală şi au reuşit să valorifice spiritul creativ pentru a crea un program digital care se concentrează pe artiștii scoțieni, aducându-i din nou în fața publicului global.

Sâmbătă, 8 august, cerul de noapte din Edinburgh a fost străpuns de peste 260 de reflectoare puternice pentru a marca deschiderea Festivalului Internaţional Edinburgh şi  pentru a  sărbători munca artiștilor și a lucrătorilor festivalului. Rezidenții sunt încurajați să vizualizeze instalaţia de la ferestre sau de la un punct de vedere ridicat, menținând distanțarea socială și evitând mulțimile.

Concomitent, au fost difuzate 11 filme pe canalul YouTube al festivalului prezentând noi producții ale marilor companii de artă din Scoția, inclusiv un program de Mahler de la Royal Scottish National Orchestra și mai multe spectacole de balet scoțian.

Spectacolul de lumini se va încheia pe 10 august, iar festivalul va porni o instalație de sunet în Princes Street Gardens, difuzând concerte clasice de 40 de minute cu artiști precum Dunedin Consort și Hebrides Ensemble.

Încă din 1947 Festivalul Internațional de la Edinburgh a adunat anual cele mai bune talente internaționale, alături de unii dintre cei mai buni interpreți pe care Scoția îi poate oferi.

Balerină scoțienă repetând pe scenă înainte de a filma pentru Festivalul Internațional din Edinburgh. Fotografie: Murdo MacLeod / The Guardian

Publicat în ActualitateRecomandat0 recomandări

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente viitoare