Festivalul Muzicii Românești

Deși ne aflăm încă sub auspiciile necruțătoarele ale pandemiei, mai ales cu ultimele măsuri restrictive luate pe aria județului Iași, muzica s-a hotărât să nu capituleze în fața acesteia, iar Filarmonica de Stat „Moldova” Iași, în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu”, a decis să continue și anul acesta tradiția Festivalului dedicat muzicii românești.

În perioada 12-18 octombrie se va desfășura cea de XXII-a ediție a evenimentului; vom avea plăcerea să ascultăm bucăți muzicale din repertoriul clasic românesc, accentul punându-se, cu precădere, pe latura contemporană a acesteia. Mai mult decât atât, în Sala „Eduard Caudella” a Casei Bals, va avea loc și un workshop de jazz, iar doritorii vor putea afla câteva noțiuni inedite despre această ramură atât de imprevizibilă și impresionantă a muzicii.

În prima zi vor avea loc două recitaluri – primul, dedicat muzicii vocale și intitulat „Rezonanțe moldave”, cuprinde recitalul sopranei Cristina Simionescu. Cel de-al doilea reprezintă un periplu printre „Ființe imaginare și orașe invizibile”, condus de chitaristul Costin Soare. Aceste evenimente vor avea loc în Sala „Eduard Caudella” de la ora 11, respectiv ora 19.

În cea de-a doua zi, tot de la ora 11:00, va avea loc workshopul de jazz, care se va desfășura în mediul online. Acest curs va fi susținut de profesorii de specialitate din cadrul Facultății de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice. Apoi, în Sala „Eduard Caudella”, publicul va putea participa la recitalul cameral susținut de Trio CONTRASTE (Filarmonica de Stat „Banatul” din Timișoara).

În cea de-a treia zi, vom începe prin a audia tot un recital cameral, de data aceasta în genul muzicii vocal-instrumentale, unde pianista Tatiana Pocinoc împreună cu pianista Ionela Butu și mezzosporana Marta Burduloi vor încânta publicul de la ora 11:00, în aceeași sală de evenimente anterior menționată. De la ora 17:00, va concerta Ansamblul de suflători Pro Musica Academica al Universității Naționale de Arte „George Enescu” , iar seara o va încheia Corul Academic „Gavriil Muzicescu”, dirijat de Daniel Jinga.

Spre deosebire de zilele precedente, în cadrul ultimelor va avea loc doar câte un eveniment artistic, începând cu ora 19:00; vor susține concerte Cvartetul de coarde al Academiei de Muzică, Arte plastice și Teatru din Chișinău, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Moldova” Iași, dirijată de Leondard Dumitriu, Ansamblul „Profil” al Universității Naționale de Muzică București și Ansamblul „AdHOC” al Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Locul de întâlnire cu muzica va rămâne același – Sala „Eduard Caudella”.

Cei care doresc mai multe informații despre eveniment, pot consulta pagina oficială de Facebook a Filarmonicii de Stat „Moldova” Iași https://www.facebook.com/FilarmonicaMoldovaIasi/posts/2525510357579149 și pagina oficială a Festivalului Muzicii Românești https://www.facebook.com/festivalulmuziciiromanesti/.

Publicat în EvenimenteRecomandat0 recomandări

Articole asemănătoare

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente viitoare