Îmi ajunge o viață să te cunosc 

Dacă mintea mea este de o complexitate fantastică, ce să mai zic de suflet, care în adânc, caută să se scufunde în argumente, care conduc la pronunțarea unei singure soluții, atunci când intră sub incidența întrebării: „Îmi ajunge o viață să te cunosc?” 

Nu-mi incumbă decât dorința de a mă convinge, căci nu-mi trebuie o viață să te cunosc. 

Identific temeiurile legale și pledez în favoarea cunoașterii, întrucât cu cât voi crede și simți mai intens că te cunosc, cu atât iubirea mea față de tine se va înălța.

„Nu ne întâlnim întâmplător. Noi întâlnim doar acele persoane pe care deja le cunoaştem în subconştientul nostru.” Achiesez la cele spuse de Freud. Te-am întâlnit pentru că, deja te cunoșteam în subconștientul meu. 

Aveam nevoie de echilibru în viața mea, aveam nevoie de o balanță, care ești tu!

Ai spune că, în întregime nu vei fi descoperită de nimeni, cu excepția ta. Ești de neatins, dar eu totuși te simt!

Pentru a te cunoaște, nu este nevoie de o cunoaștere superficială, ci o altfel de cunoaștere, ce provine din intensitatea sentimentelor și iubirea pe care o simt pentru tine. 

Privesc totul în mod conștient și declar că te voi cunoaște în întregime, în momentul în care vom ajunge să ne unim sufletele…să împărtășim o iubire sinceră, trăită cu inima curată. 

Te cunosc pentru că te iubesc și te iubesc pentru că te cunosc. Orice cale aș urma, scopul final ar fi mereu același. Nu te pot cunoaște cu adevărat decât dacă te iubesc. Vorbesc de o cunoaștere ce nu este realizată prin intermediul rațiunii. Mă refer la a te cunoaște pe tine, cum ești tu, în profunzime.

Cunoașterea ta, ar fi ca un puzzle la care tot întorc câte o piesă, și-mi dau seama la final că, aveam imaginea rezolvată în minte de la început sau imaginea din minte m-a ajutat să rezolv puzzle-ul. 

Mintea are calitatea de intervenient, însă inima atacă intervenția, iar judecătorul pronunță o încheiere de respingere a cererii de intervenție. 

Deși nu văd decât o picătură din adâncul fără fund al inimii, în picătură se arată toată iubirea, în calitatea și cantitatea ei …așa reușesc să cunosc în puțin, întregul. 

Sursă foto: Aniko Arts

Publicat în Idei, Literatură, Poșta redacțieiRecomandat0 recomandări

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *