Ateneul Național din Iași

Ateneul a început să scrie în istoria culturală a Iașului în vremea anilor 1920, când porțile cartierului Tătărași s-au deschis spre personalităţile de seamă ale României. Povestea continuă, iar zilnic, prin dedicarea noastră, ne asigurăm să transmitem vibrația artei către toate colțurile Iașului, dar și peste granițele sale. Atunci s-a așezat piatra de temelie a ceea ce urma să fie un lăcaș cultural la care intelectualitatea ieșeană se raporta. Steagul Ateneului a fost primul simbol sub care artiști, scriitori și cronicari s-au unit și au creat o mișcare culturală care avea un singur țel, un singur gând: „Unire prin cultură”.

Negura epocii comuniste a ascuns în dedesubturile sale inclusiv identitatea acestui loc menit să emane esența culturii. Din acest motiv, cu timpul, instituția Ateneului a cunoscut mai multe schimbări datorate noilor conduceri sub care și-a desfășurat activitatea.

Noua conducere a Ateneului dorește să transmită viziunea sa prin energie și dinamism, dar fără a uita trecutul. Rădăcinile le-am păstrat, pentru a menține vie ideea ce a stat la baza acestei instituții, dar am adăugat claritate și rafinament pentru a transpune încă de la început înalta calitate ce se reflectă din actele noastre culturale. Așadar, am aruncat ancora trecutului în contemporaneitate, cu scopul de a reașeza Ateneul din Iași pe harta instituțiilor de renume din România, iar publicul să simtă apartenența sa la o instituție care respectă valorile: „Unire prin Cultură”.

Având un respect și o prețuire enormă pentru resursele umane pe care le avem zi de zi în Ateneu, ne-am organizat astfel încât toți să fie implicați în proiecte care puteau fi realizate (conform prevederilor existente privind organizarea evenimentelor cu și pentru public), în online, outdoor, sau în interior.

Adresa: Strada Ion Creangă nr. 14, 700320, Iași
Telefon: 0374 661 655
Email: office@ateneuiasi.ro