Pledoarie a sensibilității umane

La Sala Galeriilor a Ateneului Național din Iași a fost vernisată, în data de 2 iulie 2021, expoziția de arte vizuale Gânduri, semnată de artista Adriana Rusu. Publicul prezent la evenimentul artistic, organizat de Revista Timpul, în parteneriat cu Ateneul Național din Iași și Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, s-a bucurat de prezența pianistei conf. univ. dr. Doina Grigore și a studentului Andrei Pretorian (vioară) care au interpretat un fragment din Concertul pentru vioară și orchestră nr. 5 în LA major de W.A. Mozart.

Absolventă a Institutului Politehnic „Gheorghe Asachi”, Facultatea de Tehnologie Chimică, secția Chimie, doamna Adriana Rusu a fost atrasă încă din copilărie de arta plastică, iar odată cu trecerea timpului s-a maturizat, a căpătat din ce în ce mai multă încredere și experiență, dorind să transmită generațiilor viitoare, în special nepoților, gustul pentru frumos și prețuirea valorilor culturale românești.

Prezență extrem de agreabilă, doamna Adriana Rusu a participat la numeroase expoziții colective, însă aceasta a fost prima expoziție personală și cu mare emoție a expus o serie de lucrări sintetizate într-o pledoarie a sensibilității umane.

Plecând de la titlul expoziției, remarcăm o artistă pasionată de ceea ce face, un om cald, care se bucură și care exprimă prin pictură emoțiile trăite în viața de zi cu zi.

Plăcerea vizuală rezultată din acest spectru reprezentațional compus din peisaje, naturi statice, imagini florale, scene cotidiene se datorează modului de dispunere şi asociere a luminii şi umbrelor, astfel încât, mesajul să poată atinge acea coardă sensibilă a fiecăruia dintre noi. Paleta cromatică, tonalitățile fine și rafinamentul detaliilor vin să completeze  starea de reverie pe care ne-o transmite picturile artistei.

Abordările plastice ale autoarei, redate cu un fin simț estetic prin forme delicate sau structuri clar articulate, prin tonuri strălucitoare sau mate, accentuează expresivitatea și unitatea compozițiilor. Minuțiozitatea prin care sunt exprimate detaliile, corelată cu accente ușor nostalgice, conturează echilibrul dintre elementele limbajului vizual, într-o simfonie a culorilor, a liniilor, a formelor și a expresivității.

Discursul vizual prezentat de doamna Adriana Rusu reprezintă o pistă de comunicare dintre toți cei implicați în activitățile artistice, care, într-un efort comun, susțin valorile creației artistice românești.

Felicitări, așadar, artistei Adriana Rusu, îi doresc multă sănătate, putere de muncă și cât mai multe participări expoziționale! Felicitări, de asemenea, organizatorilor pentru realizarea evenimentului artistic, dar și pentru demersul continuu de promovare a artei și culturii naționale!

Publicat în Arte vizualeRecomandat0 recomandări

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *