Putem învinge totul!

În prezent ne confruntăm cu așa zisul COVID-19, o boală gravă, care pe lângă faptul că provoacă anumite afecțiuni fizice, ne poate afecta și psihic.

Doresc ca în acest articol să mă adresez tuturor oamenilor care se confruntă, într-un fel sau în altul, cu această boală, oamenilor care trebuie să stea izolați la domiciliu pentru siguranța lor, dar și celor cei speriați, celor care se gândesc cu teamă la viitor.

Cu toții ne-am speriat de acest virus când am auzit că a ajuns și în țara noastă, am intrat în stare de urgență pentru siguranță, dar, în același timp, am simțit deznădejde. Izolarea înseamnă închidere într-o casă sau chiar între patru pereți, un lucru care pentru un om nu aduce un bine. Starea de spirit se reduce și tot mai mult ne simțim melancolici, iar din cauza asta, în prezent, ne este frică să nu repetăm același scenariu. Am trecut și eu prin aceste sentimente, dar, din punctul meu de vedere, cel care o duce cel mai rău este cel care locuiește într-un apartament, deoarece nu poate să schimbe peisajul, să se mai plimbe ca înainte și nici să fie vizitat de alți prieteni. Totuși, trebuie să găsim alternative și pentru atunci când stăm în casă. Să încercăm ca în fiecare dimineață să ne punem muzica preferată, să o lăsăm toată ziua să cânte ca să nu ne simțim singuri. Dansați în fața oglinzii, puteți să vă realizați propriul vostru concert muzical, nu contează dacă aveți sau nu voce, ceea ce contează este să vă simțiți bine.

Dacă stați acasă, aveți mai mult timp personal, aveți ocazia să descoperiți noi aptitudini, să vă specializați în croitorie, de ce nu? dacă dețineți o mașină de cusut. Aveți șansa să citiți mai mult, să vă culturalizați…fiți curioși, urmăriți documentare sau ascultați emisiunile de la radio, niciodată informația nu o să se termine și nici nu o să vă plictisească. Urmăriți o piesă veche de teatru, dacă nu, puteți să vă schimbați aranjamentul din casă, realizați tablouri pe care să le atârnați, pentru a da un strop de culoare în viața voastră. În cazul în care aveți un animal de companie este și mai bine, singura ființă care poate simți durerea unui om fără ca noi să rostim un cuvânt, singura ființă care transmite iubire și pe care o simțim, fără ca acesta să vorbească. Dacă puteți, încercați să vă sunați rudele, prietenii apropriați, rememorați amintiri frumoase și râdeți împreună, prin acest mod o să observați trecerea timpului fără băgare de seamă.

Știu că aceste vremuri sunt grele, nu ne-am întâlnit niciodată cu o astfel de experiență, dar prin aceste evenimente putem să descoperim cât de puternici suntem. Pentru un adult este extreme de greu, nu îmi pot permite să spun ce simte un adult, dar văd asta la părinții mei, în fiecare zi obosiți sperând ca într-o bună zi să se termine totul. Și mie ca elev îmi este extreme de greu, mai ales fiind an terminal, clasa a XII- a. Avem multă presiune pe noi, stând în fața unui monitor este și mai greu, devenim foarte obosiți, iar alți elevi nici măcar nu au posibilitatea la aceste ore online. Suntem extreme de stresați din cauza acestor vremuri, nu știm dacă se vor mai susține examenele sau dacă o să reușim să excelăm la acele examene pe care trebuie să le susținem. Dar trebuie să rămânem puternici, ne avem prietenii alături, familia și de cele mai multe ori chiar profesorii, care ne pot asculta frustrările, care ne pot da un sfat bun sau chiar o îmbrățișare care te poate ridica moral extrem de mult. În aceste vremuri e nevoie să transmitem multă iubire, susținere și încredere!

Probabil mulți îl cunoașteți pe faimosul sculptor, Constantin Brâncuși, care o perioadă din viața lui a stat singur într-o casă, dar ce m-a impresionat cel mai mult a fost că, acesta își scria propriile bilețele de susținere, le lipea pe perete și în fiecare dimineață le citea. Astfel Brâncuși a reușit singur să treacă peste această greutate a vieții. Îl putem lua ca exemplu, ne putem scrie propriile gânduri bune, dacă nu, putem să scriem versuri de poezii, proprii sau preluate de la diverși poeți, le punem pe ușă și ni le citim pentru a ne înveseli. Noi putem fi puterea, să trecem peste acest chin și să-l învingem. Dacă studiem viața anumitor poeți sau autori de romane faimoase, putem observa perioade din viața acestora în care au fost izolați sau chiar închiși, dar nu au renunțat. Și-au continuat scrierile, au rămas inspirați, chiar dacă se simțeau la pământ. Au făcut-o pentru ei, dar și pentru noi, din pasiune și speranță. Încercați și voi să scrieți, nu trebuie ceva pus între două coperte de carte, gândurile vostre care să vă bucure sau realizați recenzii ale cărților pe care le-ați citit. Faceți tot ceea ce vă spun inima și sufletul vostru pentru bunul plac!

Îmi doresc din tot sufletul ca acest prezent să se termine cât mai repede, astfel încât totul să revină la normalitate, toți avem vis, dar până atunci, să încercăm să rămânem optimiști, plini de viață, să cerem ajutor celor ce ne sunt aproape, indiferent de situație, cumva tot o să ne ajute, să fim cât mai uniți și, mai ales, să avem grijă de noi și de cei din jur!

https://www.google.com/search?q=poze+flori&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=mBpQ8iq_DirtfM%252CIPp8JTsQ7JuKVM%252C_&vet=1&usg=AI4_-kSz_GREbNiI1V10nu69mDPEIdBpHA&sa=X&ved=2ahUKEwj1xKiXs4LtAhUpmIsKHYvLAN8Q9QF6BAgCEF0&biw=1344&bih=768#imgrc=mBpQ8iq_DirtfM

Publicat în ActualitateRecomandat0 recomandări

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *