Recenzie la cartea „Fundamentul cultural al personalității”, scrisă de Ralph Linton

Cartea „Fundamentul cultural al personalității”, scrisă de Ralph Linton a apărut în anul 1945, fiind structurată în cinci capitole. „Fundamentul cultural al personalității” este o carte a cărei lectură este deloc dificilă și poate fi parcursă în decursul a câtorva ore. Nu conține termeni dificili, ba dimpotrivă, prin intermediul conceptelor, cititorii rețin informații utile pentru cultura generală. Tema în jurul căreia gravitează argumentările din carte este formarea personalității cu ajutorul concepției culturale.

Printre motivele pentru care oamenii pot considera util să citească aceste capitole, se numără provocarea de a afla ce anume stă la baza formării personalității fiecăruia dintre noi; aflarea motivelor pentru care ne diferențiem unii de ceilalți când reacționăm anumitor situații; identificarea stimulilor care acționează asupra activităților pe care le inițiem și cărora le dăm curs. De asemenea, pe lângă noțiunile ce aparțin categoriei psihologice, în carte sunt reliefate și capitole, respectiv pasaje menite să pună în raport cultura cu mediul de desfășurare al personalității.

Așadar, „Fundamentul cultural al personalității” este acel tip de carte care nu trebuie să lipsească din biblioteca mai întâi a pasionaților de lectură și mai apoi, a iubitorilor de cultură, dar și de psihologie. Cartea este așezată sub forma unei pofte de cunoștință domolită de entuziasmul de a fi citită, într-o după amiază relaxantă.

Publicat în CulturăRecomandat0 recomandări

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *