Redacția TIMPUL este alături de Maia Morgenstern

Revista TIMPUL este alături de comunitatea Teatrului Evreiesc de Stat și de actrița Maia Morgenstern, în mod particular. Suntem convinși că cei care recurg astăzi la asemenea forme de manifestări antisemite sunt în minoritate. Cu toate acestea, nu trebuie trecute sub tăcere. Lipsa solidarității majorității în astfel de cazuri poate duce la situații tragice, iar istoria a demonstrat în nenumărate rânduri acest lucru.

Redacția TIMPUL este în total acord cu comunicatul de presă al PEN Club România!

„PEN România este alături de Maia Morgenstern. Condamnăm, ca scriitori care știu ce înseamnă forța cuvintelor, îngrozitorul mesaj de amenințare trimis marii actrițe. Cuvintele pot salva vieți – dar pot și ucide. Întotdeauna, fără excepție, epocile de barbarie ideologică ale secolului trecut au început prin astfel de construcții criminale de cuvinte – care stigmatizau rase și clase.

Situația este cu atât mai gravă cu cât Maia Morgenstern a semnalat, în decurs de o săptămână, două astfel de experiențe oribile, care stigmatizau evreitatea prin limbaj. Cerem instituțiilor statului să ia cât se poate de serios limbajul criminal al acestui mesaj – și să reacționeze în mod corespunzător.

Nu putem accepta normalizarea unui limbaj asasin în România. Nu putem admite revenirea vreunei epoci de barbarie ideologică în România europeană de azi. Suntem alături de dumneavoastră, doamnă Maia Morgenstern. Și suntem siguri că, spunând asta, nu vorbim doar în numele PEN România. Vom fi solidari – și vom lupta împreună împotriva acestor tentative de revenire a extremismului criminal. Și le vom învinge.”

Sursă fotografie: Libertatea

Publicat în Actualitate, EditorialRecomandat0 recomandări

Răspunsuri

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *